Hitta förmånligt hotell till weekendresan

Hitta förmånligt hotell till weekendresan på hotellsajten Hotels.com, där kan du reservera rum över hela världen. En stor fördel med att boka via bokningssajt är att man oftast kan avboka ganska nära inpå resan utan att ha betalat i förskott och på så vis behöver man inte ligga ute med pengar. En annan fördel med att boka online är de lägre priserna på boenden. Senast jag letade boende hittade jag rabattkoder för Hotels.com från Cuponation som gjorde att jag fick mer pengar över till reskassan.

WESTIN-CUPONATION-HOTELS

Weekendresa till Berlin

I exempelvis Berlin finns det mängder av trevliga och prisvärda boenden, som man dessutom kan få ännu mer rabatt hos via CupoNation, i alla möjliga prisklasser och i många olika stadsdelar. Berlin är en utmärkt cityweekend-stad, lagom stort och med mängder av sevärdheter. Räkna också med god mat och dryck!

Vid Alexanderplatz finns flera hotell, vissa med enastående utsikt över staden. I närheten av detta stora torg ligger domkyrkan som är mäktig att skåda både från trottoaren men också från det höga TV-tornet i närheten. ”Dom” byggdes under sent 1800-tal men drabbades såklart hårt under Andra Världskriget och har i modern tid återuppbyggts.

Som shoppingstråk rekommenderas Kurfürstendamm-gatan i västra Berlin. Här ligger en av världens största och äldsta varuhus, KaDeWe som har allt från lyxartiklar och kläder till mat och dryck i restauranger och deli-diskar. Här finnas många boenden både längs denna paradgata men också på tvärgator och parallellgator.

Ett måste är att besöka stadsdelen Kreuzberg där historia från Andra Världskriget och dess efterdyningar såsom uppdelningen av öst och väst finns kvar att skåda, såsom Check Point Charlie, delar av Berlinmuren och monumentet Topographie des Terrors (om nazismen och placerat där SS och Gestapo hade sitt högkvarter mellan 1933 till 1945).

Ta också en båttur runt Berlin på floden Spree, detta är särskilt trivsamt om sommaren då det fläktar skönt i en stad som annars kan bli väldigt varm under juli och augusti. Båtturerna går mellan mars och oktober månad och kostar omkring 12-20 euro per person.

Rulla till toppen