Hotellbokning med IATA ID-kort

Som arbetare inom reseindustrin finns möjlighet till medlemskap i organisationen IATA som utfärdar ID-kort för sina medlemmar. Vanligast är att alla resebokare och reseagenter innehar ett sådan kort och kan för kunders men också egna ändamål skapa Hotellbokning med IATA ID-kort och då få rabatterade priser. Jag ska här ge exempel på fördelarna med IATA.

hotellbokning-med-iata-id-kort-travelgrip

Hotellbokning med IATA ID-kort

De rabatterade priserna med IATA skiljer sig mot både lojalitets-medlemskap hos hotell och hotellkedjor samt mot hotellbokningssajter som Hotels.com och Booking.com och ska vara det billigaste alternativet för resenärer.

Dock är det vanligen endast de stora hotellkedjorna som har anpassade hemsidor för reseagenters bokning, så urvalet är inte lika stort som på exempelvis Booking.com. Men jag vet att reseindustrins representanter i många fall justerar priser på hotellrum väl på plats på hotellen och kanske rent av låter bi att boka i förväg.

Jag jämförde priser för ett avbokningsbart dubbelrum hos Indigo i Madrid under perioden 13/4 – 17/4 2017, direkt hos hotellet med lojalitetsmedlemskap, via Booking.com och även Agentbokning med IATA-kort och fick följande resultat:

Det blev ganska bra rabatt med IATA ID-kort och medlemskap vilket verkligen kan uppmuntra folk i reseindustrin att resa ofta och mycket!

hotel-indigo-ihg-barcelona-travelgripBooking.com

Rulla till toppen