Hur man bokar flygresa på egen hand

Många bokar flygresor genom någon form av resebyrå, antingen i fysisk butik (men de blir allt färre), genom en charteraktör eller genom en onlineresebyrå. Därtill kan man boka flyg direkt hos flygbolagen, men då kan det vara svårt att göra en kombinerad resa med byten, särskilt mellan olika flygbolag. Hur man bokar flygresa på egen hand kan anses vara lite manuellt, men i mitt tycke är det halva nöjet plus att jag själv får fullständig kontroll över hela bokningen.

Ta del av tipsen för hur man bokar flygresa på egen hand

Jag, a.k.a TravelGrip har historiskt rest utomlands (med flyg) ungefär en gång i månaden under några års tid. Genom det har jag testat olika bokningsförfaranden och samarbetspartners för att hitta det tillvägagångssätt jag föredrar när det kommer till att boka flygresa på egen hand. Med 52 besökta länder i bagaget och stor hunger att uppleva mer av världen så anser jag att du kan få en del nyttiga tips här.

  1. Från den inspiration du tar del av (tips från bekanta, online, i magasin mm) ta reda på vilken flygplats på utvald destination som är den bästa sett till dina behov (vart du vill övernatta i förhållande till flygplats).
  2. Sök flygresor genom att lägga in avreseort och destinationsflygplats, på så vis får du snabbt koll på om det a) går direktflyg b) går flera flyg per dag eller är begränsat till enskilda dagar i veckan.
  3. Bestäm färdplanen, förslagsvis genom att ha utfört punkt 2 och kollat boende genom hotellbokningssajt så att du har koll på utbud och priser.
  4. Boka flygresan, om du är medlem i flygbolagets bonussystem anger du enkelt ditt medlemsnummer och kan tillgodoräkna miles. 
  5. Planera alla sevärdheter, boka sådant som är extremt populärt. Se över de utflykter som ska göras, går det att ta sig runt med buss eller tåg, eller behöver du boka en hyrbil?

Läs också: Skräddarsy egen rundresa

Hur man bokar flygresa på egen hand

Rulla till toppen