fbpx Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Julmarknad i München

Ju närmare jul, desto mer folkfest är det på gatorna i tyska städer. Åk iväg på storslagen Julmarknad i München, hela centrumet är festligt dekorerat och en hög julgran pryder ett torg.

Julmarknad i München

Mat- och dryckesstånd

Prova på lokala läckerheter som pretzels, bratwursts eller hela saftiga utskurna biffbitar i bröd. Värm dig med glühwein (glöggliknande dryck) av olika tillverkare i lokalt porslin. Det kryllar av ställen bland alla hantverksstånd så man behöver inte gå länge mellan pitstoppen.

Julmarknad i München

matservering på Julmarknad i München

Gluhwein på Julmarknad i München

Tyska korvar på Julmarknad i München

Julmarknad i München Julmarknad i München

Julsång och julgran

På torget Marienplatz framförs julsånger i samband med att granen tänds (vanligen i slutet av november). Väldigt fint och stämningsfull och perfekt för att få julkänsla.

Julmarknad i München

Körsång på Julmarknad i München

BOENDE I MÜNCHEN

Bo riktigt bra i de centrala delarna (Altstadt) av München:

  • Sofitel – femstjärnigt med gångavstånd till det mesta, hotellet erbjuder spa med en inomhuspool, bastu samt ett modernt gym som är öppet 24 timmar om dygnet. Pris cirka 2500 kr per natt.
  • Platzl Hotel Superior – fyrstjärnigt boende med ett kostnadsfritt spa, en restaurang från 1500-talet som serverar hembryggd öl och bayerska specialiteter antingen inomhus eller i sin biergarten. Pris cirka 2500 kr per natt.
  • Bayerischer Hof – exklusivt femstjärnigt boende med fem gourmetrestauranger, sex barer och ett spa med takpool. Pris cirka 3000 kr per natt.Booking.com

3 kommentarer

  1. Tips på höstweekends Tips på höstweekends oktober 31, 2018

    […] och julklappar i Paris och London, unna dig en stund i solen i Barcelona och drick glögg i München. Bo billig men bra i Krakow och Prag, eller lyxa till det totalt i Rom. Med europa runt knuten […]

Lämna ett svar