Koreansk mat i Seoul

Njut av fantastisk Koreansk mat i Seoul, huvudstaden i Sydkorea. Förutom att här finns Starbucks och vanliga västerländska kedjor kryllar det såklart av asiatisk mat och särskilt koreansk mat som inkluderar mycket kött och fågel, ris och nudlar samt en hel del grönsaker.
Koreansk mat i Seoul

Traditionell koreansk mat innebär många byttor

Koreansk mat i Seoul liksom i övriga delar av Sydkorea kan vara start men många delar är också milda. Det traditionella köket innebär att man serveras många byttor med diverse innehåll, alltid en skål med kimchi och på restaurang finns vanligen ett stekbord mitt på bordet för att själv steka på grönsaker och kött.

Sydkoreanerna är stolta över sin sidorätt Kimchi som är inlagd salladskål, oftast har den viss styrka så om man är känslig kan man prova lite i taget.

Om du vill prova en mild rätt med kött, ris och grönsaker bör du testa Bibimbap, den serveras i ett lerkärl mad kalla fräscha grönsaker, varmt ris och marinerad varmt kött.

Läs mer om Sydkoreas metropol Seoul

Traditionell Koreansk mat i Seoul

TravelGrip äter Koreansk mat i Seoul

Restaurangskylt i Seoul

Efterrätt i västerländsk atmosfär

A Twosome Place är en cafékedja i Sydkorea som specialiserar sig på efterrätter och kafé. Missa inte att beställa glass med espresso här, man häller helt enkelt i varm espresso i sin tallrik med glasskulor. Mycket gott!

Espresso och glass i Seoul

Espresso med glass i Seoul

 

Rulla till toppen