Resa till Colombia

Landet må vara negativt omtalat med en resa till Colombia blir oförglömlig av många anledningar. Landets invånare är härdade men genuint trevliga, här finns berg och stäpp med stora kontraster i väder och temperatur och storstäder värda att besöka för sin rika kultur.

el-meta-colombia-travelgrip

Trots många år av inbördeskrig på grund av narkotikahandeln rekommenderar jag ändå en resa till Colombia för den äventyrlige,i storstäderna märker man sällan av problemen med guerillan utan kan känna sig trygg med vakter och poliser i gatuhörnen.

Jag har bott en period i Bogotá, Colombia och att jag behärskar spanska underlättade enormt vardagen i denna gigantiska gryta till huvudstad, det gjorde att jag kunde ta mig fram i denna mångmiljon stad med lokala transportmedel och inte känna mig särskilt hotad.

Bogotá är beläget mitt i Anderna och har omkring 7 miljoner invånare inräknat alla kåkstäder i utkanterna. Både i huvudstadens historiska centrum och bortanför huvudstaden finns underbara platser att upptäcka, en rekommendation är att ha bil, alternativt en chaufför i det fall man inte kan spanska själv.

Bogota

bogota-candelaria-travelgrip

Sevärdheter i Colombia

  • Cerro de Monserrate, berget intill Bogotá är värt att åka upp i för att skåda utsikten över staden. Här finns även mysig restaurang med utsikt.
  • La Candelaria, Bogotás gamla stan och historiska centrum där många historiska byggnader och platser finns bevarade. Besök museum som Botero konstmuseum, Guldmuseum, La Quinta de Bolivar (boningshus för president Simon Bolivar efter frihetsrörelsen på 1800-talet) och foten av kullen Monserrate. I anslutning till La Candelaria ligger torget Plaza de Bolivar som inhyser Regeringsbyggnaden, Katedralen, Justitiebyggnaden med mera.
  • Parque 93 i Bogotá är en park omgiven ar restauranger och barer, perfekt tillhåll om kvällarna och helgerna.
  • Villa de Leyva norr om Bogotá är en kolonial stad i vit puts beläget i något som liknar ökenlandskap.
  • Cartagena vid kusten mot Karibiska havet är influerad av den karibiska livsstilen med sol, bad och lättsamhet.
  • Medellin nedanför Anderna mot Stilla Havskusten är staden där Escobar bodde och dog, besök godset Hacienda Nápoles som är omgjort till äventyrspark med historiska inslag. Läs mer hos Vagabond. Staden har varmt klimat med snittemperatur på 21 grader.
  • El Meta är en region i sydöstra Colombia. Med bil åker man cirka fyra timmar uppför och nedför Anderna. Besök Villavicencio som har ett fantastiskt zoo. I denna region finns inte många turister för här regerar fortfarande gerillan till viss del.

KARTA Parque 93:

Visa större karta

la-candelaria-bogota-travelgrip

colombia

travelgrip-villade-leyva

Rulla till toppen