Körsbärsblomningen i Japan

Många är de som vill uppleva körsbärsblomningen i Japan, både japaner och turister. Det är svårt att veta exakt när körsbärsträden står i full blom eftersom det är väderberoende men i Japan slår de ut tidigare än i Sverige så planera in resan till Japan till mars eller april. När jag besökte Japan i slutet av april förra året (2013) missade jag körsbärsblomningen helt eftersom den kom extra tidigt det året.

korsbarsblomning-japan-travelgrip Tänk på att under den Japanska högtiden Golden Week (slutet av april till början av maj varje år) är många japaner lediga och reser då runt i landet.

Körsbärsblomning i Tokyo

Det finns ett flertal platser där du kan njuta av rosa blommor i skyn, om du väljer en park kan du ha möjlighet att njuta på en picknickfilt i behagligt vårväder.

  • Yoyogi Park nära Harajuku station är en stor park med över 600 körsbärsträd. Ta med en filt och njut! Öppet 05:00 – 20:00, fritt inträde.
  • Shinjuku Gyoen National Garden är en park nära Shinjuku station som har över 1000 körsbärsträd som blommar olika tider så den som tror sig vara sent ute kan ha tur här! Öppet 09:00 – 16:00, inträde cirka 200 yen.
  • Chidorigafuchi i Chiyoda nära Yasukuni Shrine är en välkänd skådeplats för blomningen som vackert kantar en å. Här kan du hyra båt för en färd längs träden som dessutom upplyses kvällstid. På denna plats finns även National Cemetery där många oidentifierade soldater från WW2 finns begravda och krigsmuseum (Yushukan) med Japans militärhistoria.

Karta till Yoyogi Park Booking.com

Körsbärsblomning i Kyoto

I och omkring Kyoto på andra sidan landet (mot Tokyo) finns många fina platser och trädgårdar, vissa i anslutning till palats och shrines. Det förs lista på en rad ställen och ungefärliga blomningstider på sajten Japan-guide.com.

  • Nijo är ett slott en kort resa utanför Kyoto. Här finns en stor borggård, vallgrav och körsbärsträd i vacker trädgårdsmiljö, Ninomaru Garden som stoltserar med över 400 körsbärsträd. Öppet 09:00-16:00, inträder cirka 600 yen.
  • Kyoto Botaniska Trädgård har mängder av träd och buskar och därtill körsbärsträd. Trädgården är öppen 9:00 – 16:00 och det kostar cirka 200 yen i inträde.

Karta till Kyoto Botaniska Trädgård

nijo-travelgrip

blomning-Ninomaru-Garden-kyoto-travelgrip

Läs TravelGrips reseguide Kyoto och Tokyo för tips på matställen och fler sevärdheter!

Rulla till toppen