Matupplevelse på Republiken Bar och Kök i Östersund

Tänk dig en fin kvarterskrog, som har riktigt skön stämning med bra musik i högtalarna och en servicenivå som är underbar – och du kan äta riktigt gott. Rätter med mängder av tanke bakom, lokala råvaror i stor utsträckning. Stort utbud av drycker. Unna dig en genuin matupplevelse på Republiken Bar och Kök i Östersund.

Östersund är känt som matmecka, liksom övriga Jämtland, där man på många ställen satsar på lokala råvaror efter säsong. Förutom Republiken finns i Östersunds centrum ett antal andra ställen med fokus på lokalt; Jazzköket, Hamngatan 12 och Sir Winston som alla är värda besök.

Matupplevelse på Republiken Bar och Kök i Östersund

Vid några tillfällen genom åren har jag haft nöjet att bänka mig på Republiken för att bli serverad god mad & dryck. Det är som att komma hem, en kvarterskrog i stil och med familjär stämning. Allt som oftast går det snabbt att få ett bord, men den som vill säkra plats kan man boka bord i förväg.

De mindre rätterna, Mellanrätter, är konstverk och fungerar som tapas. Beställ in ett gäng istället för att äta en varmrätt. De kostar mellan 125-175 kr styck. Dessa går att få ett urval av till ett fast pris, 5 rätter för 595 kr.

Bland varmrätter finner du förutom entrecote bland annat bouillabaisse och hamburgare, till priset 195-295 kr per rätt.

Minilángos med räk och kräftröra serveras med hackad rödlök, krispig potatis & toppad med Kalixlöjrom – en mellanrätt med underbara smaker.
entrecote i östersund
Klassiskt: grillad entrecote med pommes, grönsaker och bearnaise

Förutom att servera väl tillagade rätter håller personalen hög servicenivå och de har ett fint utbud av vin, med ett gäng vin på glas och öl. Så den som vill prova på flera viner till maten kan enkelt göra så istället för att beställa en flaska.

Adress: Samuel Permans Gata 9, nära Stortorget

Läs också: Åk på bilresa i Fjällen

Rulla till toppen