Möt våren i Paris

Åk till Frankrikes huvudstad och möt våren i Paris, det är romantiskt, varmare än i Sverige och bjuder på mängder av sevärdheter. Paris, ljusets stad, lever dygnet runt och här finns något för alla. Packa en filt och planera att ta en picknick i någon av de grönskande parkerna Jardin des Tuileries eller Jardin du Luxembourg.

mot-varen-i-paris-france-travelgrip

Notre Dame och Seine

Strosa runt hela Notre Dame efter att ha besökt katedralen. Runt om denna vackra byggnad står våren i blom med mängder av träd i färgerna rosa och vitt.

Längs Seine kan man promenera men också också ta en tur i båt. Från båt kan man se hela storslagna Notre Dame från sidan, mycket mäktigare än att bara se fronten.

mot-varen-i-paris-travelgrip-2


Booking.com


paris-notre-dame-travelgrip-1

Eiffeltornet

Besök Eiffeltornet på kvällen då tornet är vackert upplyst, åk (eller gå) upp och ät på någon av restaurangerna på våning 1 eller 2 eller skåla in våren i Champagnebaren på tredje våningen. Dagtid passar tornet ypperligt för att åka upp och skåda Paris från 276 meters höjd.

Montparnasse utsiktstorn

I Montparnasse i södra delen av Paris finns den höga byggnaden Montparnasse 56 som erbjuder enastående utsikt över staden med Eiffletornet inom synbart avstånd. Här kan man verkligen få en överskådlig bild över hur stort Paris är.

Läs också: Cityguide Paris på liten budget

paris-eiffeltornet-frankrike-travelgrip-3 paris-eiffeltornet-frankrike-travelgrip-2

paris-eiffeltornet-frankrike-travelgrip-1
Karta till Montparnasse:

Fransklexikon

Det kan vara bra att ha ett fransklexikon tillhands under Parisresan, de flesta Parisare kan dock några ord på engelska men de är mycket stolta över sitt språk och kan föredra om du försöker göra dig förstådd på franska. Min erfarenhet är att alla servitörer gärna briljerar med sin engelska och parisare är inte så uppnosiga och otrevliga som alla påstår, men en del är rätt arroganta.

Här är några artighetsfraser

Bonjour  [BonnJur] – Godmorgon / Goddag. Hälsningsfras som används i alla typer av butiker och restauranger.

Bonne journée [BonJornä] – Ha en bra dag!

Merci beaucoup [Mersibåcupp] – Tack så mycket. Gäller för det mesta du beställer och köper (så länge du är nöjd).

Tres bien [Trebijä] Mycket bra. Kan även vara svar på om maten var god.

Läs mer: Kombinera Paris med Champagneprovning hos Vueve Clicquot i Champagneregionen

Rulla till toppen