Cityguide Paris på liten budget

Här är en cityguide för Paris på liten budget. Besök ljusets stad i hjärtat av Frankrike och njut av sevärdheter, croissants och nattliv utan att det behöver kosta skjortan. Vår och sommar passar det utmärkt att köpa picknick och sätta sig i en park och njuta av väder och atmosfär och sedan strosa runt i den vackra staden.

Gå till Triumfbågen och vandra längs den exklusiva gatan Champs-Elysées för att få en smak av Paris, sätt dig på ett café med en kopp Cappuccino och en croissant i fransk manér och se alla turister som rör sig här.

parisguide-champs-elysee-travelgrip

Sevärdheter i Paris

Klassiska sevärdheter inkluderar Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren Museum. Räkna med att det går åt två dagar till att utforska enbart de tre sevärdheterna, oavsett om du betalar inträde eller bara skådar arkitekturen utifrån då det är stora områden och en del distans dem emellan.

Det är smidigt att åka tunnelbana i Paris och kostar mindre än det gör i Stockholm.

parisguide-eiffeltornet-travelgrip

Förutom de klassiska sevärdheterna rekommenderas en promenad i Montmartre som inhyser Moulin Rouge och kullen på vilken Sacré-Cœur ligger placerad och ger utsikt över Paris. Strosa i konstnärskvarteren bakom Sacré-Cœur och stanna för ett glas vin på närliggande restaurang. Många sitter på trapporna vid Sacré-Cœur för att insupa solen och njuta av lugnet på kullen.

Montmartre och Sacré-Cœur:


Visa större karta

Missa inte att besöka Montparnasse för att åka upp till observatorieplanet i Montparnasse Tower och verkligen få storslagen utsikt över Paris.

Ta en promenad på Promenade Planteé, ett promenadstråk på 3 kilometer som tidigare var järnvägsspår. Strosandes här ser du ner bland korsningar och livet i Paris. Ta tunnelbana 1,7 eller 8 till Bastille och gå längs Rue de Lyon tills du har Avenue Daumesnil på din vänster sida. Följ avenyn tills dess du når fram till det gamla brofundamentet i rött tegel som är ena delen av Promenade Planteé.

Promenade Planteé


Visa större karta

Läs också: Utflykt till Giverny och Monets Hus & Trädgård

I matväg

Det kryllar av turistfällor där servitörerna är precis så snorkiga som ryktet säger så det kan vara svårt att hitta en genuin pärla. Ibland får man helt enkelt nöja sig med sämre service, för oftast är maten i alla fall okej. Är du verkligen ute efter bra mat så läs recensioner och tips på Tripadvisor.

Moulin Rouge får man uppleva den klassiska Can Can showen med fjäderklädda tjejer på scenen, antingen väljer man att enbart se showen (från 99€) eller så kombinerar man med middag (från 180€), allt går att boka online.

parisguide-moulin-rouge-travelgrip

Vill du veta vad du får i matväg så styr kosan mot McDonalds eller annan internationell snabbmatskedja. På McCafé mitt på Champs Elysee kan man lyxa till med McDo-kaffe och macarons i äkta fransk stil.

parisguide-travelgrip

paris-cityweekend-travelgrip


3 reaktioner på ”Cityguide Paris på liten budget”

  1. Pingback: Städers smeknamn - TravelGrip

  2. Pingback: Champagne provning hos Vueve Clicquot - TravelGrip

  3. Pingback: Åk och möt våren i Paris - TravelGrip tipsar

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen