New Yorks gröna parker

I New Yorks gröna parker kan du får en lugn stund mellan shoppingrundor och museibesök. Staden har varit duktig på att bygga upp små oaser på många platser och tillhandahåller cafémöbler och parkbänkar samt aktiviteter i den största parken av dem alla, Central Park. Nedan följer info och bilder från Central Park, Bryant Park och High Line.

loeb-boathouse-central-park-new-york-travelgrip- (3)

Central Park

Central park är New Yorks största park och den är verkligen gigantisk och bjuder på flera aktiviteter samt att här finns matställen. I denna park spenderar New York-borna många helgdagar. Om det är soligt ligger många på medhavda filtar på någon av alla gräsmattor, familjer besöker lekparker eller nöjesfältet i sydöstra delen av parken och vissa åker trampbåt i någon av sjöarna. Ta en turistkarta på hotellet så får du en någorlunda överblick över de olika delarna av parken, men det finns också detaljerade kartor att köpa vid parken.Booking.com

Central-Park-manhattan-nyc-travelgrip- (1) Central-Park-manhattan-nyc-travelgrip- (2) Central-Park-manhattan-nyc-travelgrip- (5)Central-Park-manhattan-nyc-travelgrip- (4)

Bryant Park i Midtown

Bryant Park är en härlig oas mitt bland alla skyskrapor, i anslutning till NY Public Library och relativt nära från Grand Central. Här finns kiosker, många caféstolar med bord, en hel del parasoll och sittbänkar överallt förutom gräsmatta som också används av soldyrkare sommartid.

Bryant-park-manhattan-travelgrip- (2) Bryant-park-manhattan-travelgrip- (1)

Karta:

The High Line i Meatpacking District

The High Line är ett omgjort järnvägsspår som går på en lagom höjd längs med gatorna söderut från 30:e gatan i Chelsea (nära 10th Ave) söderut till Gansevoort Street i Meatpacking. Det är mer ett promenadstråk men under en solig dag kan det vara nog så trevlig att slå sig ner på någon av parkbänkarna längs med high line och smutta på kaffe på någon av caféer efter vägen.

LÄS alla New York tips som TravelGrip delar med sig av

high-line-travelgrip- (2)high-line-travelgrip- (1)  The-High-Line-manhattan-nyc-travelgrip- (1) The-High-Line-manhattan-nyc-travelgrip- (2) The-High-Line-manhattan-nyc-travelgrip- (3)Booking.com

2 reaktioner på ”New Yorks gröna parker”

  1. Pingback: Matställen i New York - TravelGrip tipsar

  2. Pingback: 10 måsten i Madrid

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen