Resa till Chile

Att resa till Chile i Sydamerika innebär att man får uppleva genuina och exotiska delar av Sydamerika. Sydamerika blev för mig en favorit redan 2004 då jag reste till Chile med en vän och tillbringade en hel månad i staden Valparaiso. I detta fantastiska land började jag staka mig på spanska och fick lätt kontakt med trevligt folk trots brister i språket. Chile är vackert och tryggt att besöka i jämförelse med ett par andra länder i Sydamerika, däribland Colombia som jag har bott i under ett halvår.

chiloe-chile-travelgrip

Sevärdheter i Chile

  • Santiago, Chiles huvudstad bjuder på historia i form av skotthål i regeringsbyggnaden La Moneda sedan president Allende blev störtad av diktatorn Pinochet 1973. Övriga sevärdheter inkluderar en tripp med linbana (funicular) upp till kullen Cerro San Cristóbal för att skåda utsikten över Santiago.
  • Valparaiso (på slang Valpo) vid kusten är en stad av berg med en stor hamn. Bergen inrymmer hus i alla former och storlekar, liksom en del som påminner om kåkstäder. Valpo är upptagen på Unescos världsarvslista men runt alla stadsdelar ”Cerros” finns rånrisk om man skyltar med att man har pengar eller värdesaker för här lever många i det fattiga, därtill stryker här omkring många gatuhundar. Läs mer om Valpo i SvD’s reseguide.
  • Viña del Mar, vid kusten norr om Valparaiso stad bjuder på en fin sandstrand dit Chilenare själva åker för att solsemestra.
  • Atacama öknen i norra Chile är en av världens torraste platser där det knappt regnar alls. Marken består av stelnad lava och sand, detta till trots bjuder öknen å en hel del flora och många fågelarter siktas här. Längs kustremsan lever pingviner.
  • Res till södra Chile, det går bra att hyra bil och åka på landsvägarna. I södra Chile påminner landskapet något om Sverige, det ligger nära Antarktis och har därför riktiga årstider. Ön Chiloe är charmig och bjuder på gammal arkitektur i sina byar och städer.

chiloe-travelgrip

valparaiso-chile-travelgrip

Läs mer om Sydamerika på TravelGrip.se

Efter ett par vistelser i Sydamerika och kommande resor i framtiden så fyller TravelGrip.se på med inlägg om denna fantastiska kontinent. Därtill har jag varit i Karibien på en kryssning, läs mer om detta i kategori Karibien.

Rulla till toppen