Reseguide till Zürich

I lilla rika landet Schweiz ligger i norr den charmiga staden Zürich, en tillfreds och vacker metropol som går att besöka under både en weekend liksom för ett par veckor för att kombinera stadsliv med vandring i Alperna. I stadens södra ände ligger den vackra Zürichsjön – Zürich See – som inbjuder till sköna sommarbad.

Reseguide till Zürich

I stadens centrala delar ståtar vackra kyrkor, ta en lov och se till att skåda Grossmünsterkyrkan (med två torn), systerkyrkan Fraumünster och Kirche St. Peter. Grossmünsterkyrkan har stått på sin plats i mer än 800 år och de två tornen är ett bra riktmärke när du vandrar omkring i staden.
Med bergbanan Polybahn uppför berget från gamla stan når man toppen av staden och kan insupa hela den vackra utsikten över staden med Alperna runtomkring.

Det finns något så lustigt som kvinnobad i Zürich, ett av dessa är Frauenbad Stadthausquai som erbjuder endast flodbad samt solstolar med parasoll.

Tåg och spårvagnar

I Schweiz behöver man egentligen inte ha bil, tågnätet är väldigt bra utbyggt över hela landet och väl kopplat till grannländerna.  Att ta sig från flygplatsen utanför Zürich in till stadskärnan är det allra smidigaste alternativet för transport. Tåg går extremt punkligt och de är rena och bekväma. I stadskärnan rullar man fram antingen med pendeltåg eller spärvagn.

Om man har några timmar att slå ihjäl mellan flyg så finns rymliga skåp vid tågstationen i Zürich flygplats för bagagelämning så att man kan spendera tiden i Zurich stad.

Det tyska köket i Zürich

I och med läget nära södra Tyskland bjuds på många tyska matställen, men det finns såklart en hel del internationella restauranger också.
Fatölen som serveras är ljus lager som påminner om tysk öl, och ihop med det passar ju ändå schnitzel och fläsklägg!

Populära tyska restauranger

3 reaktioner på ”Reseguide till Zürich”

  1. Pingback: Roliga barer i Zürich - TravelGrip

  2. Pingback: Weekend i Liechtenstein - det lilla landet i Europa

  3. Pingback: Bra att känna till om försenat flyg

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen