Roadtrip i Florida – reklamsamarbete med Flygresor.se

I USA:s sydöstra hörn ligger solskensstaten som gör sig ypperlig för roadtrip. En roadtrip i Florida blir oförglömlig i och med att det finns massor att uppleva, allt från krokodiler till lek och bus i karuseller. Man kan enkelt resa till Miami eller Fort Lauderdale i södra Florida på östkusten från Sverige och det är smidigt att hyra och återlämna hyrbil på ett och samma ställe, såsom på en flygplats.

Roadtrip-i-Florida-Miami-TravelGrip

Miami på östkusten

Bege dig direkt till händelsernas centrum, Miami är främst känd för sina stränder Miami beach och South Beach, klart värda besök om dagarna, men se även till att hinna med följande:

 • Art Deco området i Miami Beach, känt från TV-serien Miami Vice, får en färdas tillbaka i tiden till 40-talet. Starta vid korsningen Ocean Drive och 5th Street eller från hotellet Savoy 425 Ocean Drive Miami Beach.
 • Venetian Pool i Coral Gables är som namnet indikerar en venetianskt inspirerad simbassäng bygd på 20-talet, öppet för allmänheten. Kolla öppettider på hemsidan. Adress: 2701 De Soto Blvd, Coral Gables.
 • Upplev lite kubansk kultur och ät kubansk mat i stadsdelen Little Havana, väster om Downtown. Utgå från Calle Ocho Plaza: 455 SW 8th Street.

Miami-roadtrip-Florida-TravelGrip

LOOP ROAD GENOM EVERGLADES

Fortsätt med ett riktigt äventyr, få chansen att se alligatorer i sin naturliga miljö längs med Loop Road som går genom en del av Everglades. Off-road bil rekommenderas varmt och om det har regnat mycket finns risk att vägen är stängd delvis eftersom det samlas vatten i stora pölar. Kör söder om Miami på US41 västerut och åk mot Tamiami Trail, senare mot Old Tamiami Trail som leder direkt till Loop Road på väg 94.

Everglades-Florida-TravelGrip

TAMPA PÅ VÄSTKUSTEN

Det är 2-3 timmars resa vidare nordväst till Tampa, en stad med mindre turism än städerna på östkusten men värt att stanna till i för att se och göra följande:

 • Besök det amerikanska krigsfartyget SS American Victory som användes i Andra Världskriget. Adress: 705 Channelside Drive. Hemsida: www.americanvictory.org
 • Strosa utomhus i shoppingområdet Hyde Park som hyser vackra hus och trevliga butiker, det är uppbyggt med parkkänsla. Adress: 1602 W Snow Avenue.
 • Lek på djur- och nöjesparken Busch Gardens Tampa Bay som har flera spektakulära bergochdalbanor samt djur till sitt afrikanska tema. Adress: 10165 N McKinley Drive. Hemsida: seaworldparks.com/en/buschgardens-tampa
 • Ät gott på Oystercatchers som erbjuder havets läckerheter till vacker havsutsikt i Hyatt Hotels lokaler. Adress: 2900 Bayport Drive.
 • Eller njut av goda kötträtter på Rooster and the Till. Adress: 6500 N Florida Avenue.

ORLANDO

En och en halvtimme inåt landet från Tampa ligger lekplatsen Orlando, känt som nöjecentrumet för framförallt barn. Här finns nämligen nöjesparkerna Universal Studios, Disney och Sea World. Välj det som verkar mest roligt för dig och ditt sällskap och räkna med att ni kan behöva ett par dagar för att hinna uppleva allt som erbjuds!

CAPE CANAVERAL

En knapp timme österut från Orlando ligger NASA:s plats för uppskjutningarna av rymdskepp, Kennedy Space Center. Här finns ett intressant museum med många rymdfarkoster och raketer som man kan skåda på nära håll.

Cape-Canaveral-Florida-roadtrip-TravelGrip

FORT LAUDERDALE BY THE SEA PÅ ÖSTKUSTEN

Ett perfekt avslut av roadtrip i Florida är att njuta av sol och bad i denna semesterort norr om Miami. Här finns flera fina stränder och även hotell med stora pooler. Väl här kan man passa på att shoppa i USA:s största Outlet; Sawgrass Mills (hemsida). Planera in en heldag på outleten om du är ute efter prisvärd shopping, stället är gigantiskt och det finns ingen motsvarighet i Sverige!

Resor till USA kan du hitta på resesajten flygresor.se.

Roadtrip-i-Florida-TravelGrip
Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

3 reaktioner på ”Roadtrip i Florida – reklamsamarbete med Flygresor.se”

 1. Pingback: Sommarens alla resor och restips samlade – mariagrip.se

 2. Pingback: Matställen i Orlandos nöjesområde

 3. Pingback: Roadtrip i USA - TravelGrip tipsar om planeringen och genomförandet

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen