Roadtrip genom Amish Country i Pennsylvania

Åk på roadtrip genom Amish Country i Pennsylvania och se denna kultur på nära håll. På många orter i deras ”land” bjuds man in till aktiviteter som att åka häst och vagn, fika, köpa lapptäcken och besöka bondgårdar.

Amish folket är en kristen grupp som är smått emot den tekniska utvecklingen och som därför lever som man gjorde på 1800-talet. I många fall talar man gammal tyska med varandra, de är trots allt emigranter från Europa från början, men de kan givetvis engelska.

amish-country-pennsylvanina-travelgrip- (5)


Booking.com

Planera roadtrip i Amish Country

Staka ut färdplanen, du kan utgå från New, York, Washington, Philadelphia eller liknande storstad. Hyr bil och ta sikte på Lancaster som mål, det går att åka ett par olika vägar dit.

Jag rekommenderar väg 340, då passerar man orten Intercourse som är känt för sitt mycket lustiga namn.

roadtrip-Amish-country-pennsylvania-travelgrip

Om du vill prova på aktiviteter i riktigt Amish-anda så besök hemsidan Pennsylvania Dutch Convention & Visitors Bureau och se allt man kan hitta på på gårdarna i Lancaster County, det inkluderar många små orter omkring staden Lancaster.

Läs också: Tips om du ska köra bil utomlands

amish-country-pennsylvanina-travelgrip- (10)amish-pennsylvania-intercourse-travelgrip

amish-country-pennsylvanina-travelgrip- (7)amish-country-pennsylvanina-travelgrip- (2)  amish-country-pennsylvanina-travelgrip- (14)amish-country-pennsylvanina-travelgrip- (8)
Läs mer om USA: Weekendresa till WashingtonSkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

1 reaktion på ”Roadtrip genom Amish Country i Pennsylvania”

  1. Pingback: TravelGrips resor under 2014 - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen