Rundresa i norra Frankrike


I Frankrikes norra delar ligger regioner av grönska och närhet till sevärdheter, stränder och hav. Området från väst till öst sträcker sig över 840 kilometer och i region finns saker att upptäcka och uppleva. Det går utmärkt att använda sin egen bil under rundresa i norra Frankrike,  se bara till att bilen är i gott skick och orkar mäkta med milen man lägger bakom sig.

KARTA

Nord Pas de Calais + Picardie

Kuststäderna Calais och Dunkerque var viktiga hamnstäder att hålla för Nazisterna under Andra Världskriget och därmed finns fortfarande en hel del historia bevarad på det ämnet. Anrika staden Lille har många vackra och välbevarade byggnader såsom kyrkor att beskåda.

Normandie

Staden Rouen blev hemvist för vikingar från Norden för länge sedan genom närheten till Engelska kanalen. I Normandie gör man cider, Calvados och ostar såsom Camembert, det är regionens signum. Därmed kan man besöka flera bryggerier men också relaxa på fina stränder.

Champagne + Alsace

Bila genom vinodlingarna kring orterna Épernay och Reims, smaka på bubbel! I Reims finns därtill fyra byggnader upptagna på UNESCO Världsarvs-listan. I Alsace gör man vita viner men också öl genom släktskapet med grannen Tyskland. Stora floden Rhen ringlar genom regionen.

Champagneregionen i norra Frankrike

Förberedelser inför rundresa

Det är omkring 200 mil mellan Stockholm och Caen i Normandies mitt. Från Sverige åker man mot kontinenten med färjor eller kombinerat Öresundsbro och färjor i Danmark. Motorvägarna genom Tyskland, Belgien och Frankrike är alla av hög kvalitet.

  • Läs Motormännens Riksförbunds hemsida för diverse rådgivning.
  • Om du inte redan har en bra bilförsäkring är det dags att se över det innan resan, informera ditt försäkringsbolag om vart resan bär vägen och be dem om rekommendationer.
  • Fixa till bilen innan avresan, antingen via en verkstad eller kanske kan du byta slitna bildelar själv, det är smidigt att köpa reservdelar över internet hos Bildelarexpert.se
  • Bärgare går att få tag på med hjälp av SOS-telefoner längs stora motorvägar. Dock kan det vara svårt med språket så ha en dos tålamod i det fall du råkar ut för stopp och måste få hjälp med bilen.
  • Ta med passet och alla bilpapper!

Rundresa i norra FrankrikeSkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

1 reaktion på ”Rundresa i norra Frankrike”

  1. Pingback: Nordkusten i Frankrike

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen