Hör du till skaran som gillar att äta, alltså tugga och svläja, ostron och inte räds för konsistensen och havets sälta i smaken? Då bör du ta nästa steg och prova slurpa ostron i fiskestaden Cancale, deras säregna ostron (Crassostrea gigas) har en kraftigare smak än massproducerade Fines de Claire och man kan känna tydlig havssälta.
Fiskestaden Cancale
Cancales ostronodlingar i havet längs med kusten ger omkring 25 00 ostron per år, många skickas vidare till finrestauranger i Paris och till viss del även andra ställen i Frankrike men jag har aldrig hittat denna ostronsort i Stockholm. Kanske är den för speciell för svenskar som vanligen nöjer sig med Fines de Claires?
Dagtid kan man köpa ostron direkt vid kajen av flera försäljare, vissa av dem kan lite engelska och kan förklara skillnaden mellan de olika variationerna av Cancale ostron. Sedan slurpar man ostronen på stående fot eller sittandes invid kajen.
Kvällstid är det bara att välja och vraka bland alla fiskrestauranger, jag skulle tro att samtliga har ostron på menyn, det finns spartanska anrättningar liksom fine dining, så du kan välja utifrån din budget.
Läs också: Restaurang L’Huitriere i Cancale
Booking.com
Läs också: Cancale tips på engelska hos TravelOnlineFrance.com
Pingback: Roadtrip i Frankrike, Belgien och Luxemburg - TravelGrip
Pingback: Nordkusten i Frankrike