Slurpa ostron i fiskestaden Cancale

Hör du till skaran som gillar att äta, alltså tugga och svläja, ostron och inte räds för konsistensen och havets sälta i smaken? Då bör du ta nästa steg och prova slurpa ostron i fiskestaden Cancale, deras säregna ostron (Crassostrea gigas) har en kraftigare smak än massproducerade Fines de Claire och man kan känna tydlig havssälta.

slurpa-ostron-i-Cancale-TravelGrip

Fiskestaden Cancale

Cancales ostronodlingar i havet längs med kusten ger omkring 25 00 ostron per år, många skickas vidare till finrestauranger i Paris och till viss del även andra ställen i Frankrike men jag har aldrig hittat denna ostronsort i Stockholm. Kanske är den för speciell för svenskar som vanligen nöjer sig med Fines de Claires?

Dagtid kan man köpa ostron direkt vid kajen av flera försäljare, vissa av dem kan lite engelska och kan förklara skillnaden mellan de olika variationerna av Cancale ostron. Sedan slurpar man ostronen på stående fot eller sittandes invid kajen.

Kvällstid är det bara att välja och vraka bland alla fiskrestauranger, jag skulle tro att samtliga har ostron på menyn, det finns spartanska anrättningar liksom fine dining, så du kan välja utifrån din budget.

Läs också: Restaurang L’Huitriere i Cancale

Cancale-fiskestad-i-Bretagne-TravelGrip Cancale-ostron-Pied-de-Cheval-TravelGrip Ostron-från-Cancale-TravelGrip

Ostronförsäljning-i-Cancale-Frankrike-TravelGrip


Booking.com


Läs  också: Cancale tips på engelska hos TravelOnlineFrance.comSkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

2 reaktioner på ”Slurpa ostron i fiskestaden Cancale”

  1. Pingback: Roadtrip i Frankrike, Belgien och Luxemburg - TravelGrip

  2. Pingback: Nordkusten i Frankrike

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen