Solresa till Phu Quoc i Vietnam

Åk på en solresa till Phu Quoc i Vietnam under vinterhalvåret och njut av sol, bad och prisvärd mat. Precis som på alla andra liknande destinationer är det högsäsong kring jul och nyår så under den tiden är boende dyrare än vanligt, men övrig tid kan du fynda prisvärda hotellrum eller bungalows och helt koppla bort vintern i Sverige.

solresa-vietnam-resort-travelgrip

Ön Phu Quoc

Soliga Phu Quoc är en ö utanför Kambodja och nära södra Vietnam i Siamviken. Ön består till stora delar av nationalpark och är väldigt grönskande. Utmed alla kustremsor slingrar sig vita sandstränder.

Här är tropiskt klimat med regnperiod som infaller mellan juli och september, turister brukar därför resa hit mellan november och mars då temperaturerna ligger mellan 25 och 30 grader i luften och den genomsnittliga temperaturen i havet ligger kring 24 grader.

Phu Quoc är särskilt lämpad för aktiviteter som snorkling och dykning.

Phu-Quoc-Vietnamn-TravelGrip- (4)

Boende på Phu Quoc

Som nämnt tidigare så är priserna på boende högre under jul och nyår men övrig tid kan man bo mycket bra till ett lågt pris. Följande är exempel nära största staden Duong Dong:

 • Saigon Phu Quoc Resort, ett välomhändertaget resortområde med pool och egen stranddel av Long Beach. Det finns många typer av boenden, allt från rum i flervåningshus till bungalows.
 • Hoa Binh Resort, skapligt nybyggt med egen pool och boende i allt från flervåningshus till bungalows. Ingen egen strand men nära till en liten allmän del av Long Beach.

Saigon-Phu-Quoc-resort-vietnam-travelgrip- (2)

Stränder på Phu Quoc

 • Long Beach / Truong Beach, är den största stranden på cirka 8 kilometer och är placerad på västkusten, utefter denna strand ligger de flesta hotellen och här är kommers. Men det finns även sträckor som är lugnare.
 • Gahn Dau beach, på nordvästra kusten nära byn Ganh Dau, ligger en samling stränder som kallas Ganh Dau Beach. Här erbjuds avskildhet men det finns ändå en restaurang.
 • Bai Dai Beach, nordvästra delen av ön hyser också den långa och oftast mycket lugna stranden Bai Dai Beach.
 • Sao Beach, Sao Beach är inte helt lätt att hitta, men med hjälp av lokalbefolkningen är det fullt möjligt. Vill man vara helt säker kan man alltid ta en taxi. Den isolerade stranden ligger på öns östkust. Här finns ett par restauranger.
 • Bai Vong Beach, På östkusten av Phu Quoc, på vägen mellan Duong Dung och Bai Sao ligger Bai Vong Beach. Här finns en handfull restauranger. För den som är villig att vandra, eller köra kan man hitta mer isolerade delar av den långa palmkantade stranden.
 • Cua Can, På västkusten ligger en by som heter Cua Can. Vid byn ligger en strand med samma namn. Även här kan det vara lämpligt att ta lokalbefolkningens hjälp för att hitta vägen.
 • Vung Vau Beach, På västkusten, strax norr om Cua Can ligger Vung Vau Beach. Stranden är så gott som helt övergiven bortsett från några hus och en restaurang. Här kan man även ta sig till en dykshop som erbjuder båtfärder till öarna i närheten.

Phu-Quoc-Vietnamn-TravelGrip- (6)

Staden Duong Dong

Öns största stad är Duong Dong på västsidan, inte långt från flygplatsen. Intill staden ligger stranden Long beach efter vilken hotellen trängs. I denna lilla stad bjuds på daglig nattmarknad, som mestadels består av prisvärd mat, främst fångster från havet. Här kryllar av mopedister i äkta vietnamesisk stil och de tutar hej vilt dygnet runt så att bo utanför stan kan vara att rekommendera.

Duong-Dong-Pu-Quoc-Vietnam-Travelgrip- (2) Duong-Dong-Pu-Quoc-Vietnam-Travelgrip- (3) Duong-Dong-Pu-Quoc-Vietnam-Travelgrip- (4)Booking.com


3 reaktioner på ”Solresa till Phu Quoc i Vietnam”

 1. Pingback: Södra Vietnam bjuder på värme – MINSOLRESA.se

 2. Pingback: Skräddarsy egen rundresa - TravelGrip

 3. Pingback: Fira nyår i Saigon - TravelGrip tipsar!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen