Takbarer i Wien

Perfekta för en paus i shoppingen eller inför middag i city är dessa två snygga takbarer i Wien; Sky i Steffl och Ritz-Carlton. Under juli och augusti kan temperaturen i Wien nå 30 grader och då är det skönt med lätt svalkande bris tillsammans med bubbliga drinken Spritz.

Atmosphere Rooftop Bar – The Ritz-Carlton

Beläget strax intill en av stadens huvudleder är detta ställe lättillgängligt och har härlig utsikt från högsta våningen som består av en möblerad takterrass. Atmosphere är ett trendigt ställe för att njuta av drinkar såsom den enklaste av dem alla, Spritz. Besökarna bor vanligen på det femstjärniga hotller Ritz-Carlton och det syns på klädsel och accessoarer.

Adress: Schubertring 5

ritz-rooftop-bar-wien-travelgrip ritz-takterrass-wien-travelgrip

spritz-ritz-takbar-wien-travelgrip

Sky Bar – Steffl

Smått mindre men med mycket bättre läge i varuhuset Steffl har Sky Bar, Café & Restaurant. Här finns sittplatser inomhus samt utomhus på en mindre terrass och menyn är trevlig. Vanligen erbjuder man ostron som ligger på display vin ingången så här kan man sannerligen kombinera shoppingpaus med en god Spritz och något att äta.

Närheten till katedralen mitt i staden gör att man kan beskåda dess vackra tak från nära håll.

Adress: Kärntner Str. 19

sky-takbar-steffl-wien-travelgrip

sky-rooftop-bar-wien-travelgrip

sky-takterrass-utsikt-over-wien-travelgrip

Boenden i Wien

I denna flådiga stad finns självklart lyxiga bonden men också ett stort urval av budgetboenden. Här listas några av stadens femstjärniga hotell:


Booking.comRulla till toppen