Underbara Boracay

Underbara Boracay ligger i Filippinerna, det är en liten ö till vilken man måste ta båt sista sträckan. Ön är tropisk med turkost vatten och finkornig strand. Främst är Boracay känd för sin solnedgång över White Beach.

travelgrip-boracay- (2)

Ta sig hit och omkring

Enklast är att flyga från Filippinska städerna Manilla eller Cebu till Caticlan, från vilket det tar ungefär 20 minuter med båt till Boracay. Ön är liten och vill man åka taxi till hotellet från ”färjeläget” tar man en tricycle.

Hit reser många turister, men inte särskilt många västerlänningar i jämförelse med Thailand. Boracay är ett populärt resemål för nygifta Sydkoreaner och andra asiater som alla vill njuta av värme, massage och fantastisk mat från havet. Mer info om Boracay finns på Wikitravel.

Man kan välja att bo på stranden White Beach eller i samhället ett stenkast bakom. Vi bokade boende på Best Western en bit in från stranden, men med kort gångavstånd från all kommers. Hotellet hade en mysig innergård och pool samt bekväma rum, trevlig personal och bra restaurang.
Om jag någonsin återvänder kan jag tänka mig att checka in här igen.

Best Western Boracay

Båtstationer

Öns största strand White Beach är uppdelad på sina båtstationer. När man anländer med båt från flygplatsen kan man anpassa sig till vilken båtstation hotellet ligger närmast.

  • Båtstation 1: budgetboende som ligger i södra delen av White Beach.
  • Båtstation 2: ligger på strandens mitt, nära D’Mall köpcentrum där det finns butiker, restauranger och bankomater samlade.
  • Båtstation 3: norra delen av stranden med betydligt mindre kommers, perfekt om du söker lugn och ro.

White Beach

Stranden White Beach har flera gånger utsetts till en av världens vackraste stränder, jag kan inte annat är hålla med. Stranden är finkornig och behaglig att gå på, vattnet är grunt och rent under rätt tid på året.

travelgrip-boracay- (6)

Längs med denna långa strand på 3 kilometer ligger restauranger och hotell radade efter varandra, men de utgör en fin fond utan att störa på det vackra vilda i naturen. Dagtid kan du ta en massage på stranden eller inomhus i något av instituten, här är man minst lika duktigt som Thailändarna på att rå om kroppen. Om kvällarna dukar man ut bord och belysning på stranden och man kan till småsummor lyxa till med hummer och andra underbara läckerheter från havet.

travelgrip-boracay- palmtrees

Puka Beach

Ta en tricycle, fortskaffningsmedlet på ön, till öns nordligaste sida. Stranden Puka Beach är orörd och få söker sig hit. Stranden är fin och blir inte varm under solens stekande strålar, här kan man lätt spendera några timmar. Puka beach ligger nära berget Mount Luho och golfbanan Fairways and Bluewater, om det är en lugn dag är det inte säkert att det finns färdmedel hem om man inte har hyrt en egen tricycle så om du får skjuts dit, bestäm tid för hämtning. Puka Beach är med i CNN Travels lista över de 50 bästa stränderna i världen från 2011, på plats 41.

Mount Luho View Point

Gå uppför berget Luho och skåda utsikten från toppen, du ser främst öns östra sida med Bulabog Beach och golfbanan i norr.

travelgrip-boracay

Golf

Norrut ligger en stor golfbana, Fairways and Bluewater Boracay Newcoast Resort, här kan du spela på 18-hålsbana och bo lyxigt.

Kitesurfing

På öns östra sida samlas kitesurfare från hela världen för att surfa fram vid Bulabog beach.

3 reaktioner på ”Underbara Boracay”

  1. Pingback: Julresor är en växande trend - TravelGrip listar lämpliga julresor

  2. Pingback: Solresa till Boracay | MinSolresa.se

  3. Pingback: Solresa till Boracay | minsolresa.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen