Utflykt till Giverny och Monets hus

Åk på utflykt till Giverny och Monets hus och trädgård om du är i Paris. Ett underbart ställe men under varma sommardagar kan det vara välbesökt av skolklasser och andra turister.
giverny-monet-garden-travelgrip

Monets Hus och trädgård

Claude Monets hus  och trädgård i Giverny är världskänd, det var han konstnären spenderade de sista dagarna i livet och målade vackra tavlor. Flera tavlor finns att skåda i huset som har bevarats sedan Claude bodde här. Trädgården är uppdelad i olika delar, båda sköts om och är supervackra att strosa runt i. Förbered ditt besök genom att besöka hemsidan Fondation Claude Monet., det går att köpa inträdesbiljett online. Om du ska till Paris kan du enkelt hyra bil alternativt ta tåg till lilla samhället Giverny för ett dags besök. Det finns en hel del parkeringsplatser runtomkring. giverny-monet-garden-france-travelgrip- (8)giverny-monet-garden-france-travelgrip- (6)giverny-monet-garden-france-travelgrip- (2)


Trädgården vid Monets hus

Det finns en vacker trädgård med rosor i alla möjliga färger nära huset som beboddes av Claude Monet. Sedan finns den en större trädgård, mer skogliknande del, inom promenadavstånd från huset.

giverny-monet-garden-france-travelgrip- (4) giverny-monet-garden-france-travelgrip- (5) giverny-monet-garden-france-travelgrip- (12) giverny-monet-garden-france-travelgrip- (20)


Booking.com

Den bortre trädgården

Den bortre trädgården ligger på andra sidan av en större bilväg, man går under vägen i en tunnel för att ta sig till denna oas som har sjö och åar slingrandes mellan öar av grönska. Denna miljö känner man igen väl från Claude Monets tavlor.

Läs också: Sevärdheter i Normandie Frankrike

giverny-monet-garden-france-travelgrip- (34)giverny-monet-garden-france-travelgrip- (40)giverny-monet-garden-france-travelgrip- (24)

KARTA till GivernySkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

5 reaktioner på ”Utflykt till Giverny och Monets hus”

  1. Pingback: Sevärdheter i Normandie och Bretagne - TravelGrip

  2. Pingback: Tips på sommarweekends

  3. Pingback: TravelGrip tipsar - Cityguide Paris på liten budget

  4. Pingback: Åk på dagsresa till Rouen i Normandie

  5. Pingback: Nordkusten i Frankrike

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen