Sevärdheter i Normandie och Bretagne

Det finns många sevärdheter i Normandie på Frankrikes västra kust som vätter mot England. Här finns långa fina stränder, fina byar och mängder av krigsmonument sedan andra världskriget. Mest känd av alla sevärdheterna är troligen ön Mont Saint Michel, som inrymmer ett mycket gammalt kloster som utvecklats till ett fort och idag är något av en liten by.

Sevärdheten Mont Saint Michel i Normandie

Mont Saint Michel

På 700-talet byggdes här ett kloster men senare användes platsen som fort i flera krig och idag står en storslagen kyrka på toppen som ger otrolig utsikt över bukten. Mest känd är ön för att den när tidvattnet översvämmar den naturliga landbron som förbinder klostret med fastlandet övergår till en riktigt ö. I andra fall är den en halvö. Över två miljoner människor besöker varje år denna plats, det är verkligen något speciellt att åka hit när det är ebb och ön är omringad av finkornig sand och sedan se när ebben kommer och gör platsen till en liten ö. Mont Saint Michel är ett världsarv enligt Unesco.Booking.com

Sevärdheter i Normandie och Bretagne Utsikt från Mont Saint Michel

Kommersen i Mont Saint Michel Katedralen i Mont Saint Michel

Trädgård i Mont Saint Michel

Lisieux

Lisieux är en mysig liten stad med butiker och matställen, mest känd för sin katedral och basilika , två storslagna byggnader!

Katedralen i Lisieux

ROUEN

Staden Rouen är känd för sin katedral Notre Dame som både har tavlor av Claude Monet och även graven efter nordmannen Rollo, en av ursprungsnormanderna som bosatte sig här under vikingatiden. Ikonen Jeanne d’Arc blev bränd på bål i Rouen 1431.

Caen

I Caen finner du historia från Vilhelm erövrarens tid. Här står ett fort som ger bra utsikt över staden.

Ät gott hos Beouf and Cow i centrum, ett stenkast från fortet. Här serverar man närodlat och kött från Normandie, i en smakrik kompott ihop med såser. Servicen är på topp och priserna lägre än i Sverige.

Deauville och Trouville

Två samhällen som har växt ihop, men ändå delade av en småbåtshamn med öppningsbara broar. Ät gott i Trouville på deras välkända promenad, här serveras specialiteter som Moules Frites och Ostron (Huitres) till mycket bra pris för att vara fina restauranger.
Trouville i NormandieOstron är en specialitet i Normandie

SEVÄRT I GRÄNSLANDET MOT NORMANDIE

Är du i Normandie kan du ju passa på att åka och besöka grannregionerna!

Giverny

Mot Paris finner du byn Giverny i vilken Claude Monet köpte sig ett hus och en stor trädgård som han anlade och använde som inspirationskälla i sina målade verk. Åk på utflykt till Giverny, men undvik gärna att åka på helgen sommartid om du kan för platsen intas då av många lediga Parisare. House Monet84, rue Claude Monet – 27620 – Giverny

Monets trädgård i Giverny

Cancale

Söder om Normandie ligger regionen Bretagne med den kända ostron-orten Cancale. Här odlas ostron och serveras direkt infångad från fiskarna längs alla restauranger vid kajen. Ett dussin färska Ostron serverade med citron kostar runt 10€.

ostronhuvudstaden Cancale Ostron i Cancale

LÄS MER OM SEVÄRDHETER I BRETAGNE PÅ MINSOLRESA.SE

 

Rulla till toppen