Vulkanen Teide på Teneriffa

Under resa till Kanarieöarna, främst känt för strand och sol, är det mäktigt att besöka vulkanen Teide på Teneriffa. Den är så att säga vilande och vulkanen med kringliggande nationalpark lockar fler miljoner besökare varje år. Det är smidigt att ta sig uppför bergskedjan och att ta sig omkring i kratrarna kring Teides topp, passar väl vuxna som barn!

vulkanen-teide-pa-teneriffa

Vulkanen Teide på Teneriffa

Teide är med sina 3718 meter över havet en mäktig syn, vulkanen är klassad som Spaniens högsta berg. Den är en imponerande syn att närma sig Teneriffa från grannön Gran Canaria och man ser hur vulkanen skjuter upp i höjden och toppen är ofta dold bland moln.

Det senaste utbrottet 1909 pågick under tio dagar och lavafloderna förstörde en hel del i sin väg men det enda man kan se av detta idag är de stora kratrarna kring Pico de Teide och landskapen därikring. Därefter anses vulkanen vara vilande men det är inte omöjligt att den kan få utbrott även i framtiden. Detta till trots är det en plats som lockar många besökare, området på bergskedjan kring Teide är nationalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide som sedan 1954 är ett naturskyddsområde. Både busslaster, bilister och cyklister ses på vägarna upp till toppen och intill vid de över delarna av Teide kan man dagtid åka kabinbana upp till toppen.

Kom ihåg att med denna höga höjd är det stor temperaturskillnad även om solen skiner, så packa byxor och långärmat för denna utflykt.

Läs också: Åk på Ubåtstur i Teneriffa

Teide-nationalpark-Teneriffa

Teide-Teneriffas-vulkan-TravelGrip

Området kring Teide

Teneriffas-vulkan-Teide-TravelGrip

Vulkanmoråde-på-Teneriffa-TravelGrip

Vulkanen-Teide-på-Teneriffa-TravelGrip

Kabinbana-till-Teides-topp-TravelGrip

Kabinbanan-på-vulkanen-Teide-TravelGrip

TravelGrip-vid-Teide
Annons:

Bergiga-Teneriffa-TravelGrip Tenerifas-berg-TravelGrip

1 reaktion på ”Vulkanen Teide på Teneriffa”

  1. Pingback: Sommarens alla resor och restips samlade – mariagrip.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen