Weekend i Nashville

Oavsett om countrymusik är din favorit eller inte så kan man spendera en weekend i Nashville i Tennessee. Stadskärnan är inte särskilt stor vilket gör det smidigt att strosa och se många sevärdheter under ett par dagar. På de flera barer spelas live musik dagarna i ända vilket hörs ut på gatorna och det är inte bara country, utan man hör även en del rockmusik här.

Att resa från Sverige till Nashville innebär minst ett stopp men troligen två. Min rekommendation är att söka flygresa hos SAS eftersom de samarbetar med inrikesbolaget United.

weekend-i-nashville-tennessee-TravelGrip

Nashville-Broadway-TravelGrip
Downtown Nashville består av låga byggnader med höghus utanför centrumkärnan

 

Sevärdheter i Nashville

Nedan listas några sevärdheter i Nashville, men det finns många fler, särskilt för den som är intresserad av Country Music. Det är tydligt skyltat till alla stora sevärdheter runtom i staden, både för bilister och fotgängare. Det går även Trolley-buss mellan stadsdelen Music Row och Downtown för den som bor i Music Row, samt åker en hel del golfbils-liknande fordon omkring i staden och dessa är gratis att hoppa på.

  • Johnny Cash Museum, mängder av personliga saker från Johnny Cash men också från Elvis Presley, Roy Orbinson med flera.
  • Grand Ole Opry, började som enbart radiokanal för Countrymusik men är numera mest känd för alla sina shower som de håller. Boka in ett besök i god tid före resan!
  • Country Music Hall of Fame ligger centralt i närheten av huvudgatan Broadway.
  • Cowboyhatt- och bootsbutiker finns i centrum både längs gatan Broadway men också på tvärgatorna. För ett par tusen kan man skaffa sig perfekta souvenirer!
  • Godisbutiken Savanna Candy Kitchen på Broadway mitt i centrum är en pärla och har kanderade äpplen, mängder av glass och en massa annat gott.
  • Livemusik erbjuds på alla barer , vissa både dag- och kvällstid. Följ ljudet av musiken och slå dig ner där du känner att musiken rycker tag i dig. Var beredd på att visa legitimation vid köp av alkohol om du är under 40 år.
  • Printers Alley är en omtalad gränd med flera kända klubbar. Kom hit på kvällen.

Läs mer i inlägget Barer i Nashville

Tootsies-bar-Nashville-Travelgrip

Printers-Alley-Nashville-TravelGrip

Nashville-bar-livemusik-TravelGrip

Sevärdheter-Nashville-TravelGrip
Nashville-centrum-TravlGrip

Boots-cowboyhattar-Nashville-TravelGrip

TravelGrip i Nashville

Gamla-byggnader-Nashville-TravelGrip

Boenden i Nashville

På Booking.com brukar jag alltid jämför olika boenden mot varandra utifrån ett flertal kriterier, såsom läge, antal stjärnor, betyg och vad som ingår i rumspriset. Kolla själv!Booking.com

3 reaktioner på ”Weekend i Nashville”

  1. Pingback: Besök Johnny Cash Museum i Nashville

  2. Pingback: Stanna till hos Jack Daniels Distillery i Lynchburg

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen