Costa Ricas djungel

Upplev Costa Ricas djungel genom ett besök till någon av nationalparkerna och vulkanen Paos som ligger på 2 708 meters höjd över havet. Vulkanen och en nationalpark ligger endast lite mer än en timmes färd från huvudstaden San José. Staden ligger centralt i landet, på 1170 meters höjd över havet. Costa Rica har två kuster, en mot Karibiska havet och en mot Stilla Havet. Enklast är att flyga till San José och därifrån utgå med buss eller bil för att utforska landet.

djungel-travelgrip

Sevärdheter i Costa Rica

  • Huvudstaden San Josés gamla stadsdel Barrio Amón inhyser en hel del historik, här finns många byggnader efter de första kaffeodlarna/försäljarna som etablerade sig i staden sent på 1800-talet. Här finns även ett Guldmuseum värt att besöka, Museo de Oro Pre-Columbian, Hemsida.
  • La Paz Waterfall Gardens är en enorm del av en nationalark där man vandrar i regnskog, skådar vattenfall och kan besöka en fjärilsfarm och ett antal exotiska djur i burar. Här flyger kolibris överallt och därmed har du chansen att fånga denna magnifika fågel på bild. Räkna med att en hel dag går åt till denna utflykt. Hemsida.
  • Åk på båttur på floden Cano Blanco, vattnet slingrar sig i regnskogen och du har chans att se krokodiler och leguaner i det vilda. Fråga på ditt hotell om tips på arrangörer.
  • Ruinas de Ujarras är en plats utanför San José där man finner ruiner efter en av de äldsta kyrkorna i landet, byggd 1580-talet under den tidiga kolonialtiden. Här är fin växtlighet och träd fulla av papegojor.

Äventyr i Costa Rica

Costa Rica är ett tryggt land med vänliga invånare och lämpar sig utmärkt för alla typer av äventyr. Passa på att prova forsränning, surfing, mountainbiking, djuphavsfiske, valsafari, dykning, snorkling och såklart hiking. Du kan få tips genom hotellet du bor på.

Läs också: Köra fyrhjuling på semestern

costa-rica-djungel-travelgrip costa-rica-zoo-travelgrip costa-rika-frukter-travelgrip

Rulla till toppen