Tänkvärt inför resa till USA

Planerar du en resa till USA kan det vara värt att ta del av lite tänkvärda tips innan resan. I USA är avstånden stora, landet är sannerligen byggt för bilburna. Landet i väst bjuder på det mesta i underhållningsväg och därmed en del saker som man kanske inte vill missa. Innan inresa i landet måste man i dagsläget ha ett inresetillstånd. Besök myndigheten som administrerar detta och fyll i alla uppgifter så får du oftast svar inom en kort stund; ESTA.

  • Hyr bil, särskilt lämpligt (läs nödvändigt) i stora metropoler som LA och Miami. Det är enkelt att hyra bil på flygplatsen, jag rekommenderar att hämta och lämna där. I de fall jag testat har det gått bra att boka/betala bil i förväg via internet. En gång har jag råkat ut för inbrott och skadegörelse på hyrbil och det var då smidigt att byta bil (hyrde av bolaget Dollar). Rekommenderar en stor bil då de flesta amerikaner själva åker i SUV eller liknande.
  • Använd en uppdaterad GPS i bilen, som tillägg agerar jag ofta även kartläsare.
  • Ha mycket cash eftersom det tillkommer dricks på alla notor, särskilt på restauranger (15%) och till taxichaufförer. Hos många restauranger finns det uppstaplat på kvittot en rekommenderad summa i dricks. Utländska kreditkort fungerar på de flesta ställen.

Aktiviteter

Om du gillar nöjesparker rekommenderas besök på Disney, Universal Studios och Six flags. Men räkna med att det kan behövas två dagar per park.

Besök IMAX 3D bio för den ultimata bioupplevelsen, men var i tid inför biobesök, oftast är det free seating vilket betyder att man får köa en stund innan filmen börjar om man vill välja bra plats.

Shopping

Shopping på Outlets är fantastiskt, går inte att jämföra med exempelvis Barkarby Outlet. Oftast är det gratis parkering, det finns massor av märkesbutiker och matställen, priserna är betydligt lägre än i traditionella butiker i vanliga malls. När jag besöker en outlet brukar nästan en hel dag gå åt så var förberedd. Missa inte USA’s största outlet i FLorida, Sawgrass Mills, här finns alla välkända varumärken till mycket bra priser.

Boende

Hotellbokning i förväg är att rekommendera, boka online via exempelvis Booking.com. Det kan vara bra att sätta en budget på hela boendet, c:a 15- 20 000kr / 2-3 veckors period, mellan 500-1000kr per natt i genomsnitt. Testa att bo på olika hotell, det kan vara kul och givande då hotellen erbjuder olika saker.

Turistinformation: Los AngelesLas VegasSan DiegoFlorida.

2 reaktioner på ”Tänkvärt inför resa till USA”

  1. Pingback: Reseguide till New York - TravelGrip

  2. Pingback: Roadtrip i USA « TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen