Reseåret 2017

Under reseåret 2017 har många resor gått till storstäder, snittet har legat på en utlandsresa i månaden, vanligen över weekendresa. Mestadels har jag besökt Europa, korta flygresor är väldigt bekvämt. Jag har under 2017 gått från 46 länder till 49 (om man inte räknar med Sverige som ett besökt land).
 

Reseåret 2017

Januari: det nya året inleddes i Dubai, nyåret firades ordentligt med fyrverkerishow på byggnaden Burj Khalifa. Dagarna efter följdes av poolhäng innan det blev dags att återvända till Sverige och jobb.

Februari: under årets tråkigaste månad passade jag på att överraska pojkvännen med en cityweekend kring hans födelsedag, i soliga Barcelona kunde vi njuta av skönt vårväder på uteserveringar.

Mars: medan vintern klängde sig kvar i Sverige passade jag på att njuta av vår i både Rom och Paris, en bra tid på året att besöka båda ställena eftersom det ännu inte är högsäsong i mars.

April: påsken spenderades i Madrid, Spaniens vackra huvudstad bjöd på religiösa marscher i de olika stadsdelarna, väldigt intressant att beskåda.

Juni: den årliga resan till Normandie i Frankrike var som väntat händelserik och givande. Nästa år blir det femte året i rad som vi besöker landstigningsstränderna under den vecka som man firar slutet på ockupationen under andra världskriget. Resan kombinerades med tre dagar i Loiredalen, såg lite av staden Angers samt ett par slott efter floden Loire.

Juli: En helg på besök i Östersundstrakten spenderades med lätt fjällvandring och Michelinmiddag på omtalade Fäviken utanför Åre. En annan helg spenderades i polska Krakow, en riktigt härlig (och prisvärd) stad med närhet till lärorika men tragiska platsen Auschwitz.

Researet-2017-Barcelona

Researet-2017-Paris

Reseåret-2017-Normandie

Reseåret-2017-Loire

Augusti: Huvudstaden i Ungern, Budapest, är två hopväxta städer avdelade av floden Donau. I centrala delarna av staden ligger ett av världens bästa hotell enligt Tripadvisor; Aria Hotel. Deras takbar är fenomenal.

September: Berlin. Köln och Düsseldorf. En vecka spenderades på ön Malta, precis när turistsäsongen slagit över till lågsäsong Hotellen är till hälften uppbokade så det är ingen trängsel vid pool eller på strand.

Oktober: Ytterligare weekendresa gick till Rom, staden med historia, magnifik espresso och saftiga pizzor. Jag får aldrig nog av Italiens huvudstad.

November: Prag i hjärtat av Tjeckien bjuder på magnifik ölkultur och matiga rätter som Gulasch med bröddumplings. Stadens gamla delar är väl bevarade, gatorna rena och fasaderna i vackra kulörer.

December: Julafton består av lek på Universal Studios i Orlando och mellandagarna av shopping och strandhäng i Miami i Florida, USA. Ett härligt avslut på ett underbart reseår!

Reseåret-2017-Budapest

Researet-2017-Dusseldorf

Reseåret-2017-Malta

ANNONS:Rulla till toppen