fbpx Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

5 tips inför din roadtrip

Om man ska spendera många timmar i bilen, med eller utan sällskap, så är det bra att förbereda sig något. Både fysiskt och mentalt. Här följer några handfasta tips.

5 tips inför din roadtrip – med egen eller hyrd bil

Varje sommar åker jag på minst en roadtrip, vanligen i Frankrike, men det händer också att jag åker runt i Jämtland. Det finns några smarta saker att tänka på som jag gärna delar med mig av. I olika länder börjar nu olika regler för att minska luftföroreningarna, i exempelvis Frankrike införs specifika miljözoner som kräver särksilda tillstånd i bilen.

Läs också: Åk på Roadtrip genom Europa med egen bil

5-tips-infor-din-roadtrip-travelgrip-6

1. Införskaffa stödstrumpor för att motverka blodproppsrisk, det gäller samtliga i sällskapet. Därtill är det bra med bekväma och löst sittande kläder. Som passagerare kan man ju ta av sig skorna men föraren bör ha skor som kan andas något för att motverka tåbira.
 
2. Köp en bra bilkarta, ladda också ner offlinekarta i Google Maps, för att säkra att du har bra körguide.
 
3. Ladda ner Spotify playlists för att kunna lyssna offline, så du spar på mobilsurfen/roamingen. Ladda också ner någon ljudbok som sällskapet kan lyssna på under färden.
 
4. Med egen bil kan du enkelt dölja bagage om du har en svart filt med dig. I hyrd bil utomlands fungerar detsamma men det är kanske trist att bära med sig en filt i packningen.
 
5. Ha med snacks, nötter eller annat, för blodsockerfallet garanteras komma och typiskt nog kan det då visa sig att ingen restaurang finns i närheten.

5-tips-infor-din-roadtrip-travelgrip-1

5-tips-infor-din-roadtrip-travelgrip-5

4 kommentarer

  1. […] 5 tips inför din roadtrip är att ha tillräckligt med kartor, både digitala och pappersvarianter är bra, använd stödstrumpor om du ska sitta länge för att minimera risken för proppar, säkerställ att du har underhållning i form av musik, poddar eller ljudböcker som kan spelas upp i bilens stereo, ha massor av snacks och slutligen något att dölja packningen med under tider då bilen står parkerad en längre stund. […]

Lämna ett svar