Aktören Mixtravel.net stjäl inlägg från TravelGrip.se

Det har just uppdagats att sajten och aktören Mixtravel.net stjäl inlägg från TravelGrip.se sedan en tid tillbaka. (Icke att förväxla med resebolaget Mixxtravel.se) Även från andra svenska resebloggar, bl. a. FREEDOMtravel, verkar Mixtravel.net stjäla inlägg och detta är något jag som sajtägare tar på väldigt stort allvar. Mixtravels sajtägare har inte fått godkännande från mig att nyttja mina texter och bilder och jag avser ta detta vidare i och med Upphovsrätten. Därtill finns inga kontaktuppgifter på denna sajt vilket i sig signalerar en oseriös sajt som troligen inte har något enda eget innehåll.

TravelGrip-varnar-for-Mixtravel

TravelGrips regler för samarbete

Reglerna för samarbete är enkla, om man är intresserad av att låna bilder eller vill beställa text av TravelGrip.se så mejlar man till bygrip@gmail.com.

Det får inte förekomma kopiering av textstycken eftersom sökmotorn Google ser duplicerade inlägg på nätet och premierar inte den kopierade texten.

Varning till alla branschkollegor

I och med nätverket SvenskaResebloggar hoppas jag att denna info går ut till alla andra resebloggare i Sverige, flera av dem har också fått duplicerade inlägg hos Mixtravel.net.

Mina rekommendationer till alla drabbade är följande:

  • Testa ta kontakt. Det man kan göra på mixtravel.net är att skicka in ett mejl på sidan “Kontakt“. I stort sett all text på sajten är på svenska men därmed är det inte sagt att det är en svenskköpt domän, värt att ta hänsyn till.
  • Kontakta andra drabbade. Genom det nätverket Svenska Resebloggare hoppas jag att mina “kollegor” i branschen varnas för denna aktör.
  • Skriva ett inlägg om detta för att det ska synas på Googles sökresultat som en varning till andra, även om Mixtravel får viss länkkraft.
  • Kontrollera lag och rättUpphovsrättslagen gäller på Internet och om någon stjäl bilder kan man anmäla detta. Bildombudsmannen kan bistå med information om regler och rättigheter.
  • Gör en anmälan!
Rulla till toppen