Jack Daniels Distillery i Lynchburg

På en genomresa i staten Tennessee i USA passade jag på att besöka Jack Daniels Distillery i Lynchburg, en liten ord mitt i ingenstans där man för 10 dollar får historielektion och whiskeyprovning av världens mest sålda whiskey.

JackDaniels-Distillery-No1-TravelGrip

Lynchburg i Tennessee

I lilla staden Lynchburg, inte långt från stora genomfartsleder i södra delen av staten, kan man enkelt spendera några timmar på att strosa i centrum. Byggnaderna är väl bevarade och här finns mängder av souvenirer för Jack-samlaren.

När man besöker Jack Daniels Distillery och vill delta i en rundtur så blir man tilldelad ett klocksslag då man ska infinna sig, detta leder till att många besökare shoppar och äter i den lilla stadens centrum.

Lynchburg-centrum-Tennessee-TravelGrip


Booking.com


Lynchburg-Tennessee-TravelGrip

Lynchburg-Tennessee-USA-TravelGrip

TravelGrip-varnar-for-Mixtravel-net

Jack Daniels Distillery

Vid ankomst till Lynchburg är det skyltat in mot centrum och den stora parkeringen där Jack Daniels turistattraktion. Parkeringen är gigantisk även om det är mängder av besökare på plats.

Inne i huvudbyggnaden meddelar man om man vill delta i en rundtur som tar ungefär en timme i ett sällskap på c:a 20 personer och betalar för detta och får en tid för turen.

Sedan är det bara att spendera den fira tiden innan det är dags och infinna sig igen lagom till klockslaget man har fått tilldelat så en guide leder gruppen och berättar om historiken för destilleriet och hurdan Jack var som person. Turen innefattar en busstur mot de äldre delarna av destilleriet och därefter rundvandring i den aktiva produktionen.

Om man har valt att provning efter rundturen utförs denna med en och samma guide och grupp i ett rum i huvudbyggnaden och man får smaka på ungefär 3 olika Jack Daniels whiskys.

Adress:  280 Lynchburg Hwy, Lynchburg, TN 37352

Pris: 10 dollar per person inklusive whiskeyprovning

Hemsidawww.jackdaniels.com

Läs också: Weekend i Nashville

Jack-Daniels-Distillery-TravelGrip


Booking.com


Jack-Daniels-Desillery-Tennessee-Minsolresa

Koltillverkning-Jack-Daniels-Destillery-TravelGrip

Barrel-House-Jack-Daniels-Destillery-TravelGrip

Jack-Daniels-destillery-Lynchburg-TravelGrip

Jack-Daniels-Destilleriet-TravelGrip

Jack-Daniels-kontor-original-TravelGrip

Vattenkälla-Jack-Daniels-Distillery-TravlGrip

Whiskeyprovning-Jack-Daniels-Distillery-Lynchburg-TravelGrip

Whiskeyprovning-Jack-Daniels-TravelGrip

1940-tals-Jack-Daniels-flaska-TravelGrip


Booking.com

Rulla till toppen