Ät gott i mysiga Chania på Kreta

Chania på Kretas västkust har troligen en av öns mysigaste stadskärnor, just i centrum är det smala gränder och stråk som dominerar och det skiljer sig radikalt från resten av staden som är rätt kaotisk (såsom ”moderna” grekiska städer kan vara). Det kryllar av restauranger i gamla stan som är värda att spana in!

Ät gott i mysiga Chania på Kreta

Med en mängd olika restauranger runtom i staden, och framförallt icharmiga gränder i de gamla stadsdelarna, så kan det vara svårt att hitta pärlor. Det största fokuset ligger på greksik mat och några restauranger erbjuder kretanska specialiteter såsom sniglar.

KRITAMON

Med väl tillagade grekiska klassikers liksom kretanska specialiteter och mysig uteservering, garanteras man en trevlig stund. Vinerna på glas håller hög kvalitet och är ett finare alterantiv till vinkaraff.

AdressΚονδυλάκη 38

TO XANI

En familjeägd restaurang där de yngre i familjen kan mycket bra engelska. Testa kretanska specialiteter som sniglar, de skiljer sig en del från sniglar serverade i Frankrike. Bordsbokning rekommenderas.

AdressParados Kondilaki Street 

MATGATAN CHATZIMICHALI NTALIANI

Mitt i all kommers ligger en mängd fler restauranger, framförallt grekiska men också italienska och någon turk. På de flesta av dessa behöver man inte boka bord.

Adress: Χατζιμιχαλη Νταλιάνη

Boenden i Chania

Det finns allt från enkla boenden till flerstjärniga hotell i Chania stad.
Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

1 reaktion på ”Ät gott i mysiga Chania på Kreta”

  1. Pingback: Utflykt till Knossos på Kreta

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen