Tips på höstweekends

Inom Europas gränser finns en mängd trevliga platser och många går att nå på endast ett par timmars flygresa. Hösten har sitt grepp även om kontinenten men det är alltid något mildare väder ju längre söderut man kommer bland fastlanden. 

Tips på höstweekendresor

Shoppa presenter och julklappar i Paris och London, unna dig en stund i solen i Barcelona och drick glögg i München. Bo billig men bra i Krakow och Prag, eller lyxa till det totalt i Rom. Med europa runt knuten finns mängder av trevliga ställen att utforska!

Klassiska huvudstäder – mängder av butiker för fenomenal shopping

 • PARIS med sina gallerior är ypperlig destination för shopping, både till sig själv men också julklappar. Ät gott mellan shoppingturerna på någon av de otaliga Michelinrestaurangerna.
 • LONDON har liksom paris mängder av butiker och många fantastiska matställen.
 • ROM ligger bra till för att få sig ett par sköna solstrålar under strosandet. Under höst och vinter är tillströmningen av turister något mindre än under vår och sommar, vilket gör att du kan hålla ett någorlunda lagom tempo.
 • MADRID är till skillnad mot alla ovan huvudstäder en lugn storstad. Spanien är känt för sin väsk. och skotillverkning så här gör du rätt i att lägga tid på att fynda.
 • PRAG med sina ölhallar och mustiga husmanskost passar både killar och tjejer, och många är de gäng som besöker denna Tjeckiska stad.

 

Charmiga mindre städer – strosa utan stress

  • BARCELONA med sin citynära strand bjuder in till ett lugnare tempo trots att i stort sett allt i shoppingväg går att finna. Ta en paus i solen mellan butiksbesöken, ät gott på allt från tapsas-ställen till Michelkinrestauranger.
  • MÜNCHEN är en mysig sydtysk stad som förutom att vara fotbollstokiga älskar glögg, korv och öl. Detta njuts utomhus även under vintern, speciellt inför jul.
  • KRAKOW i södra Polen är mysig och väldigt prisvärd att besöka. Både boende och mat ute kostar en bråkdel mot i Sverige, så här kan man unna sig mycket gott.

 

Vilka destinationer vill du läsa mer om här på TravelGrip.se?

Svara på 8 snabba frågor i en enkät här på sajten för att dela med dig av vad du är mest intresserad av. Tack!

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

 


Rulla till toppen