Avsmakning hos Château de Sully i Normandie

Sugen på prisbelönt mat i Frankrike utan att det skenar i pris? Slå till på en Degustation, det vill säga en avsmakning, hos Château de Sully i Normandie. Här på landsbygden finns endast ett fåtal restauranger som belönats med Michelinstjärnor, men icke desto sämre är kockarna som styr köken i Normandie. En bonus är att med distans till Paris så är prisläget betydligt mindre. 

Avsmakning hos Château de Sully i Normandie

Inledningsvis erbjuds man, som vanligt, en fördrink eller aperitif. Jag väljer helst ett glas Champagne och på Sully kan man avnjuta detta i den inglasade terrassen när vädret kräver det, eller utomhus vid sol.

Kocken Nicolas Fages bjuder in till lunch eller middag på ett mindre slott, mer som en herrgård. Avsmakningsmenyn består av smårätter lagade av lokala råvaror. Kvaliteten på maten förtjänar den Michelinstjärna man har och stoltserar med. Dock var servicen lite undermålig för att vara en belönad restaurang, under mitt besök, det var mest lärjungar och praktikanter som agerade som servitöter och dessa hade inte samma detaljkunskap som en erfarenheter servitör.

Förutom den större avsmakningsmenyn så serverar man också mindre menyer och även lunch. Så om du inte är alltför hungrig kan du prova på kockens specialiteter i mindre skala med en tvårätters för 49 eller trerätters för 65 euro / person.

Gott om parkeringsuttrymme, därtill kan man boka övernattning på slottet.

Pris: 119 euro / person

AdressRoute de Port en Bessin, 14400 Sully

Läs också: Bo på slott i Champagne

2-3 rättersmenyn (2018)
Ostvagnen – traditionellt i Frankrike

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen