Den klassiska franska rätten Steak Tartare har blivit lika populär i Sverige som i Frankrike men här har många kockar inspirerats att servera Steak Tartare lite olika. Rätten finns sedan flera år tillbaka i en klassisk svensk tappning som går under namnet Råbiff och den ska som svensk rätt serveras med kapris och senap på sidan om, samt med en rå äggula ovanpå själva biffen. I min jakt på den bästa råbiffen i Stockholm har jag provat många olika varianter och typer på ett flertal restauranger och jag gillar både den franska och svenska varianten.
Nedan följer en lista över restauranger i Stockholm som serverar råbiff / Steak Tartare och mitt omdöme om kvaliteten på rätten.
Bästa råbiffen i Stockholm
Hur man föredrar att en råbiff serveras är sålkart individuellt, jag gillar både en köttbit med tillbehör på sidan om men också tillbehören blandade i köttet. Ibland väljer jag dessutom att få köttet lätt halstrat. Vanligast är att det serveras med klassiska svenska tillbehör på sidan om, om man inte besöker en renodlad fransk restaurang.
- Tennstopet, Vasastan.
- Grodan, Östermalm.
- Brasserie Balzac, Vasastan.
- Paul, Norrmalm.
- Daphne’s, Östermalm.
- Vassa Eggen, Vasastan.
- Bistro Rigoletto, Norrmalm.
- Grand Escalier, Östermalm.
- AG, Kungsholmen.
- Urban Deli, Norrmalm.
- Zink Grill, Norrmalm.
- Storstad, Vasastan.
Läs också: Restaurangtips i Stockholm
Kommentarsfältet är stängt.