Elverket – en klassisk och mysig restaurang i Stockholm

Brasseri Elverket är en klassisk och mysig restaurang i Stockholm och ligger intill Dramaten så många teaterbesökare har serverats här genom åren. Det är smidigt beläget och har plats för barnvagnar vid ingången, så Elverket frekventeras även av barnfamiljer.

Det är lätt att trivas, både inredning och service håller hög klass men är kamtratligt. Bara för att ett ställe ligger på Östermalm behöver det sannerligen inte vara fint i kanten.

Elverket – en klassisk och mysig restaurang i Stockholm

Sedan 1997 har Elverket bjudit in till sittning, både för teaterbesökare på Dramaten liksom andra gäster. Stilen är som en fransk restaurang, de kallar sig ju Brasserie av en anledning, och utbud av mat och dryck är perfekt (i mitt tycke). Framförallt är nog Elverket känt för sitt ostronrally som man kör varje höst. 30/10 är datumet som gäller i år, 2020. Det är först till kvarnen och ostronen är superbilliga.

De har ett fint utbud av vin på glas, förutom de som är listade på menyn kan det finnas specialflaskor öppnade i baren så det är värt att ha en dialog med servitören.

AdressLinnegatan 69, Stockholm

Boka bord: https://www.brasserieelverket.se/#boka 

I det sällskap jag var med delade vi på förrätter och efter det följer varmrätter som håller en god portion smakrik mat.

Läs också: Restaurangtips i Stockholm

Regnbåge

 

Rulla till toppen