Ostron och råbiff på Tennstopet

Nära Odenplan i Stockholm kan man slå sig ner för ostron och råbiff på Tennstopet, en gammal anrik restaurang som lockar många journalister och har så gjort i många år. Tennstopet har stort inne och en lagom stor uteservering längs både Odengatan och Dalagatan, interiören är enkel och påminner mer om en pub än en finrestaurang.

Ostron-Tennstopet-Stockholm-TravelGrip-2

Traditionell servering av ostron och råbiff

Måttot på Tennstopet lyder:

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Ostron 36 kr/st serveras under hela året, enligt menyn serveras i skrivande stund Marennes No 4, de smakar bra och kommer med klassiska tillbehören vinäger och citron. De är perfekta som förrätt!

Råbiff finns som varmrätt för 210 kr och serveras med klassiska tillbehör samt en skvätt konjak, samt pommes frites. Precis som det ska vara!

Service: tyvärr av den sämre sorten med väldigt ”snorkiga” servitriser och vissa servitörer likaså. Medelåldern på personalen ligger på 50+ så man kan ju förstå om de ledsnar på alla glada (och i sitt sinne viktiga) 30-åringar som hinkar öl efter öl på sitt stammishak.

Adress: Dalagatan 50

Hemsidawww.tennstopet.se

Läs också TravelGrips alla ostrontips

Råbiff-Tennstopet-Stockholm-TravelGrip

Läs fler inlägg om Ostron på TravelGrip.se

Eftersom jag de senaste åren blivit tokig i ostron har jag hunnit testa en hel del olika ställen, både i Sverige och utomlands. I kategori ostron hittar du alla restaurangtips samlade.

Men jag har också skrivit om Ostronställen i Stockholm, Ostronställen i BerlinOstronbar i Selfridge varuhus i London och Cancale – Ostronhuvudstaden.
1 reaktion på ”Ostron och råbiff på Tennstopet”

  1. Pingback: Hitta den bästa råbiffen i Stockholm

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen