Cityweekend till Dublin

Åk en cityweekend till Dublin och upplev publivet såsom det är på Irland och övriga Storbritannien. Endast två timmar bort kan man uppleva en helt annan kultur!

Dublin grundades som en vikingabosättning och har varit Irlands viktigaste stad sedan medeltiden vilket syns i en hel del arkitektur och efterlämningar. Det går att besöka Vikingamuseum eller beskåda gamla katedraler och kyrkor. Irlands tidigaste kända historia går tillbaka till omkring 8000 f.Kr., och under förhistorisk tid var Irland bebott av kelter och andra kulturella grupper. Sedan från 800-talet började vikingar att anfalla Irland, vilket ledde till konflikter och inflytande från norska och danska kungariken.

dublin-cityguide-travelgrip

Cityweekend till Dublin

Du tar dig in till Dublin från flygplatsen på en halvtimme med taxi, bege dig till närmsta pub och njut av en äkta Guinness såsom den ska serveras. City är promenadvänligt, stanna till för att shoppa på Debenhams eller Penney’s längs O’Connell Street, norr om floden The Liffey.

Du kommer säkert att göra fynd!

Shopping i Dublin

Dublin bjuder på rätt bra shopping, det finns flera stora varuhus, som Debenhams men också lågprisbutiken Penney’s som är lite av en konkurrent till H&M vad gäller kvalitet och pris. Längs med gatan O’Connell Street, norr om floden The Liffey, ligger butikerna på rad och här passerar konstant en hel del bussar och taxibilar. Korsande gatan Henry Street bjuder också på butiker och därtill många varuhus.

KARTA O’Connell Street

Visa större karta

Dublin City

City promenerar man igenom på en halvtimme, så denna stad lämpar sig sannerligen för promenerande, om det inte regnar förstås. Vid den södra änden av O’Connell Street står man vid floden The Liffey och längs med ån trängs många broar.

Väl över bron är man på Dublins södra sida och här finner man en hel del turistattraktioner liksom välbesökta bardistriktet Temple Bar. Här trängs barerna som allt som oftast erbjuder live musik på hög ljudnivå, massor av öl och Guinness för en hygglig peng. Den gamla puben Temple Bar, placerad i centrala Temple Bar, bör man inte missa. Temple Bar är dock dyrare än övriga Dublin men eftersom det finns många ställen att välja bland här kan det ändå vara värt ett besök för en pub-runda.

Missa inte den gamla puben Temple Bar placerad i centrala Temple Bar.

Här finns även Hard Rock Café på Fleet Street för den som vill tillgodoräkna sig ytterligare HRC besök.

Guinness Storehouse

Sedan 1700-talet har man tillverkat Guinness i Dublin, besöket på Guinness Storehouse är värt ett besök för att läsa sig till historien om Arthur Guinness. Här finns trevliga restauranger och möjlighet att lära sig att tappa upp sin egen Guinness. För att slippa den långa kön vid biljettdiskarna rekommenderas att man köper sin biljett i förväg online på Guinness Storehouse hemsida.

Jameson Destillery

Whiskyn Jameson och dess framställning grundades i Dublin 1780, i dagsläget producerar man inte whisky här längre men fastigheten är välbevarad och på en rundtur i lokalerna får man en guidad visning av hängiven personal. Rundvandringen avslutas med ett smakprov av Jameson Whiskey vid deras egna bar.

Jameson Destillery


Rulla till toppen