Cityweekend Berlin

Gör en Cityweekend i Berlin, spendera fyra dagar och se, om inte alla så många, sevärdheter  och ät god husmanskost med inhemsk öl. Vill du har bra väder rekommenderas ett besök under sommarmånaderna. Berlin är en promenadvänlig stad som går att besöka året runt.

Flyg och boende

Det går många flyg till Berlin, även lågpris som Norwegian. I Berlin finns flera flygplatser, samtliga relativt nära staden. Schönefeld ligger kanske längst bort men hit går pendeltåget S-bahn.

Taxi från Schönefeld till city tar 30 min och kostar runt 40€. Taxi från Tegel till city tar 20 minuter och kostar runt 30€.

Boka boende i förhand på sajter som Booking.com och Hotels.com. Man kan välja att bo vid Alexander Platz i stadens centrum kallat Mitte, längs Küfurstendamm bortåt Charlottenburg eller i utkanterna kring stadskärnan.

LÄS OCKSÅ: Hur man bäst spenderar sommardagar i Berlin

Ta sig runt i Berlin

Under en dag hinner du med mycket i Tysklands huvudstad. Ta en turistkarta på hotellet eller på caféer som Starbucks och lägg upp planen. Det är smidigt att röra sig geno staden med hjälp av Tunnelbanan som är väl utbredd och lätt att förstå sig på. Köp biljett i en gul automat och stämpla den sedan i en annan mindre automat på perrongen. En enkel resa kostar runt 3€. Alternativt tar du en tur på en hop on hop off buss, många har öppet tak och de kör dig  runt stan och till de stora monumenten. En dagsbiljett kostar runt 10€.

Sevärdheter och monument i Berlin

Alexander Platz

Ett stort torg utan extrem kommers och restauranger, runtom finns butiker och köpcentrum, såsom Alexa som ligger ett kvarter bort på Grunerstrasse. Besök TV tornet / Fernsehturm på Alexander Platz om du vill se panorama över staden, det kostar c:a 10€ men det är lång väntetid från lunchtid och framåt. Räkna med att vänta där i en timme, det finns ett café i vänthallens övre våning med få sittplatser, i övrigt finns inga sittplatser inomhus…

Unter den Linden

Paradgatan som utgår från Alexanderplatz hela vägen till Tiergarten. Längs med denna gata finns en del sevärdheter såsom Domkyrkan, Humboldt Universitet där Einstein pluggade, Statsbiblioteket och Brandenburger Tor. Dock finns det inte många butiker eller matställen efter gatan.

berlin-domkyrka-travelgrip berlin-pariser-platz-travelgrip

Friedrichtrasse

Shoppinggatan i city, Stadtmitte. Här bjuds på märkesbutiker och varuhus som Lafayette. Dock finns det inte många matställen efter gatan. Man får leta sig till tvärgator eller parallellgator för att hitta mysiga matställen. Går man gatan söderut kommer man till den kända gränsövergången Check Point Charlie.

Check Point Charlie

Ligger söderut på Friedrichtrasse och här finns även museum Haus am Checkpoint Charlie som bjuder på autentiska bilder och intressant fakta om andra världskriget.

Kurfürstendamm

Denna gata ligger västerut, söder om Zoologischer Garten. Här finns varumärkesbutiker, några H&M blandat med några restauranger. Däribland den gamla Alt Berliner Biersalon Ku’damm nära tunnelbaneuppgång Kurfürstendamm. De har härlig stämning, massor av öl och god tysk mat!

Kurfürstendamms varuhus

Här finns köpcentrumen Europa Center och KaDeWe. Europa Center är litet och slitet medan KaDeWe är lyxigt och påminner om NK. KaDeWe ligger vid tunnelbaneuppgången Wittenbergplatz och har sju våningar. På 6:e våningen finner man delikatesser av alla de slag samt charkar där man kan äta mat och dricka gott vin. Prova på sill, ostron, hummer eller riktiga varmrätter tillagade på plats i de öppna köken.

berlin-ka-de-we-travelgrip

3 reaktioner på ”Cityweekend Berlin”

  1. Pingback: Sommardagar i Berlin - TravelGrip tipsar om barerna

  2. Pingback: Avnjut Deliatesser på KaDeWe i Berlin

  3. Pingback: Upptäck Berlin - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen