Costa del Solguide

Costa del Solguide till Spaniens solkust. Hit kan man med fördel åka mellan maj och november för att njuta av sol. Men det är även välbesökt av svenskar under vinterhalvåret, som firar jul och nyår i försommarvärme.

costa-del-sol-travelgrip

Solkusten lockar svenskar, främst till staden Marbella där många svenskar har fastigheter. Om du som jag hellre utforskar ställen som är mindre exploaterade av svenskar så kan du här läsa om vad du kan hitta på längs med Solkusten.

Det sägs att Costa del Sols största stad, Málaga, har den varmaste genomsnittliga temperaturen under vintern i hela Europa.

Sevärt i Málaga

Málaga ligger precis vid kusten och är en gammal stad som har rötter från 1000 f.Kr och som senare under styre av morerna har varit en viktig knutpunkt inom handel tack vare läget vid havet.

malaga-travelgrip

 • Plaza de torros, La Malagueta från 1800-talet är en stor cirkelformad arena väl värd att se på nära håll.
 • Alcazaba, på en kulle i staden tronar sig ett gammalt fort som har anor från romartiden. Här har alla som genom historien har härskat över Málaga skyddat staden mot angrepp från havet.
 • Paradgatan Calle Larios, på lyxiga marmorplattor kan du strosa fram och shoppa i diverse olika butiker.
 • Picassomuseum, Pablo Picasso föddes i Málaga och även om han senare flyttade till Barcelona och vidare till Frankrike så har man på Museo de Picasso samlat konstverk väl värda att skåda.
 • Stranden Pedregalejo, denna strand är nog den som ligger närmast Málaga men långt borta från turiststråken. Här finns restauranger och fik längs med promenaden närmast sandstranden. Spanjorerna själva träffas här för familjemiddagar på söndagar.

KARTA till Picassomuseum

Visa större karta

malaga-view-travelgrip

KARTA till Pedregalejo

Visa större karta

 

Sevärt i övriga solkusten

Paella

 • Sevilla, det kan vara värt turen att åka till Andalusiens huvudstad Sevilla. Här finns många sevärdheter.
 • Marbella, västerut från Málaga finner vi den svensktäta staden Marbella som må ha många turister men är vacker och bjuder på fart och fläkt om du är ute efter nattliv eller fina stränder.
 • Ronda, en vacker bergsstad inrättad redan runt 400-talet. Staden bjuder på en hisnande biltur när man åker dit och storslagen utsikt väl på plats. Här söker du dig till de gamla broarna och skådar den djupa ravinen El Tajo nedanför. Västerut från Málaga.
 • Gibraltar, åk så långt söderut du kan komma i Spanien så kommer du till England. Gibraltar erövrades från Spanien på 1700-talet och går under brittiskt styre. Här tar du en tur uppför Gibraltarklippan som är 400 m.ö.h och hälsar på aporna som tros ha släktskap med apor från Afrika.
 • Nerja, österut från Málaga ligger den lilla turistorten Nerja. Här är tempot lugnare än i Marbella, det finns mysiga restauranger och en fin strandpromenad.

nerja-travelgrip

Sevilla Plaza de torros

Studera i Spanien

Många ungdomar väljer att läsa spanska i Spanien, på så vis får man användning av språket direkt i sin vardag. Málaga är populärt att åka till om man vill studera spanska i Costa del Sol.

Under sex månader läste jag spanska på ett privat institut, Malaca Instituto i utkanten av Málaga. Där hade man mycket kompetenta lärare och erbjöd andra aktiviteter såsom att lära sig dansa flamenco och salsa.

Man kan också studera spanska på Universitetet.


1 reaktion på ”Costa del Solguide”

 1. Pingback: Costa del Sol | MinSolresa.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen