Resa till Dubai över nyår

Resa till Dubai över nyår kan bjuda på storslagna fyrverkerier, shopping och spännande utflykter i behaglig temperatur. Dubai ingår i Förenade Arabemiraten och för att resa hit krävs som svensk inget visum, se bara till att passet är giltigt sex månader efter inresa i Dubai.

Resa till Dubai

Lågprisbolaget Norwegian flyger till Dubai utan byten från Arlanda, liksom Emirates som satsar på att färdas lyx. Som vanligt när det gäller högtider är det bra att vara ute i god tid och köpa sin flygbiljett gärna tre månader innan avresa för att inte köpa till överpris. Det går även charter till Dubai, exempelvis med Solresor.

Nyår i Dubai

Då jag planerar att fira nyår i Dubai har jag påbörjat efterforskningar gällande fyrverkerier, festligheter och sevärdheter. På AlltomDubai finns en del tips för den som ska besöka Dubai. Många hotell erbjuder galapaket, de brukar inkludera skumpa och finmiddag. Dessa kostar dock en slant. Alternativet är att äta på en ”vanlig” restaurang och sedan söka sig till en bar, klubb eller pub för att där fira in det nya året. Vd du inte vill missa är fyrverkerierna från Burj Khalif, videos från Burj Khalifa på Youtube ger dig en känsla av vad som väntar.

Resa till Dubai över nyår

Downtown

Nyårsfirande i Dubai

Visa större karta

Jumeirah Beach

Burj Al Arab, världens lyxigaste hotell. Gör en bordsbokning för att uppleva dess storslagenhet, förslagsvis hos restaurangen Al Muntaha som ligger 200 meter över havet. På plats får man utsikt över både palmen och världskartan. Även Palmön brukar explodera av fyrverkerier på Nyårsnatten så bänka dig på bekvämt avstånd och skåda!

Burj Al Arab i Dubai

Shopping

  • The Dubai Mall bredvid Burj Khalifa innehåller förutom butiker även restauranger. Detta är världens största köpcentrum. Downtown
  • Dubai Outlet Mall ligger 30 minuter från centrala Dubai, väg E66.
  • Souk Madinat Jumeirah är en vacker anläggning på Madinat Jumeirah Hotel. Avkopplande område med möjlighet till shopping med marknadskänsla. Nära Burj al Arab.
  • Gold Souk, guld är skattebefriat i Dubai så gillar du guld ska du passa på att shoppa det här. Deira, Sikkat Al-Khail Road, Hållplats: Plam Deira Metro.
  • Mall of the Emirates innehåller förutom många butiker och restauranger den omtalade skidbacken. Sheik Sayed Road

Läs också: Dubai Marina och strand

Visa större karta
Boende i Dubai

I Dubai finns något för alla, världens lyxigaste hotell och backpacker-boenden, samt många lägenhetshotell. Ta hjälp av Booking.com för att hitta vad du söker efter. Själv föredrar jag ett hotell som har pool och gärna gym. Det finns också lägenhetshotell som ”har allt” men inte kostar skjortan.Booking.com

Dubai Marina med sina höghus

Rulla till toppen