En dag i Palau på Sardinien

Passa på att spendera en dag i Palau på Sardiniens nordöstra kust om du befinner dig kring Olbia eller rent av på Korsika. Palau är en lugn kuststad omringad av turkost vatten som erbjuder bra italienska matställen och aktiviteter av olika slag. Därtill finns många charmiga badvikar att finna!

Staden Palau

Staden är ren och mysig, har en hel del besökare sommartid och därför finns många matställen att välja bland liksom boenden av olika slag. Strosa omkring och ta dig ner till marinan för en kaffe i solen eller kanske stick iväg på båttur.

Båtturen till La Maddalena, en ö tillhörande skärgården med samma namn och bestående av sju öar, rekommenderas varmt. Färjan tar endast 40 minuter enkel väg, och det är smidigt att strosa omkring på ön ifall du inte har bil. Med bil kan man ta sig till stränder med väldigt få besökare, exempelvis Cala Portese på ön La Caprera. Det finns bro mellan La Maddalena och La Caprera.

Bland matställen är La Gritta mest känt i och med att de erbjuder en härlig utsikt över kusten från restarungen. La Gritta ligger norr om Palaus centrala delar, du når den till fots på ca 15 minuter.

Såklart finns också en hel del pizzerior och jag kan rekommendera Bitto som har vedugn.

Om tid finnes kan man passa på att besöka Museo etnografico för att insupa historia.

Palau på Sardinien

Restaurang i Palau på Sardinien Restaurang i Palau på Sardinien

Stränder kring Palau på Sardinien

Kusten utanför Palau utgörs av bukter med stränder eller klippor och ett kristallklart vatten. Kustremsan härifrån och söderut till staden Olbia kallas Costa Smeralda; Smaragdkusten, genom sitt vackra hav.

Kring Palau finns flera badplatser, ta hjälp av Google Maps för att finna dessa:

Läs om fler stränder: Sköna stränder i norra Sardinien

Stränder kring Palau på Sardinien badplats nära Palau på Sardinien

 

1 reaktion på ”En dag i Palau på Sardinien”

  1. Pingback: Här är tips på sköna stränder i norra Sardinien

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen