Sevärdheter i Ho Chi Minh

Vietnam är en växande destination, många har hör talas om Halong Bay i de norra delarna och huvudstaden Saigion som efter inbördeskriget på 70-talet bytte namn till Ho Chi Minh – tillägnad en av de stora generalen. Därtill ligger semesterön Phu Quoc söder om huvudstaden och nås lätt med flyg. Om du har en stopover finns det några sevärdheter i Ho Chi Minh med omnejd värda att utforska.

Ta sig runt i Ho Chi Minh

Först och främst ska du förbereda dig på mängden människor, de flesta sittandes på en moped, om trängs på stadens gator. Med moppe kör man på vägen liksom på trottoarer vid behov, så som fotgängare måste du ta kommandot och bara ge dig ut om du exempelvis ska korsa en väg.

Jag rekommenderar att åka taxi för enkelhetens skull, det är också prisvärt så länge du inte råkar ut för en lurendrejare. Välj något av de stora taxibolagen och ha konversation om priset, alterantivt boka genom hotell.

Staden har ett flertal olika stadsdelar, jag siktar in mig främst på District 1.

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-3

Ho Chi Minh by night

I city strosar folk i större utsträckning än att åka moppe, så här kan du i lugn och ro äta på någon av alla trevliga restauranger, shoppa på galleriorna eller i mindre boutiquer eller njuta av en drink på en hotellar.

Night Markets är värt att besöka för både atmosfären och för att se alla läckerheter som säljs. Det finns ett flertal runtom i staen, men följande två är de mest populära:

  • Ky Hoa Street
  • Ben Thanh på Chợ, Lê Lợi, Quận 1

Restauranger: 

  • Gaturestaurangen Hai Lua serverar vietnamesiska läckerheter på uteserveringen på gatan. Specialiteterna är räkor och fisk. Adress: 14 Ngô Văn Năm, Bến Nghé
  • Babas Kitchen är en indisk pärla. Adress: 274 Bùi Viện, Phường Phạm Ngũ Lão
  • Japansk mat kan avnjutas (inomhus) hos Sushi Hokkaido Sachi i köpcentrummet Vincom Center. Adress: Vincom Center, 70 Lê Thánh Tôn, Bến Nghé, Hồ Chí Minh.
  • TNT BBQ är tt American BBQ-ställe som passar den som vill äta gott kött. Adress: 1-3 Đặng Trần Côn, Phường Bến Thành

 

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-6

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-7

Takbarer i Ho Chi Minh city

Det finns några takbarer som har trevliga takterrasser och barer som passar utmärkt för att svalka sig här när man vill fly från folkhavet.

  • Rex Rooftop Garden Rex Hotel, adress: 141 Nguyễn Huệ, Bến Nghé, Quận 1.
  • Saigon Saigon Rooftop Bar, adress: 19 Lam Son Square, District 1
  • The View Rooftop Bar på Duc Vuong Hotel, adress: 195 Bui Vien Street, Pham Ngu Lao, District 1
  • Shri Restaurant & Lounge, adress: Level 23, Centec Tower, 72-74 Nguyen Thi Minh Khai Street

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-4

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-9

Krigsmuseum – War Remnants Museum

War Remnants Museum i Ho Chi Minh Citys centrala delar, District 3, har givande förklaringar om vad som hände under kriget och fakta utifrån Vietnamesernas synvinkel. Detta krigsminnesmuseum har allt från fordon till utställningar och vapen på display.

Adress: 28 Vo Van Tan, Ward 6, District 3

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-13

En timme utanför Ho Chi Minh – Cu Chi

I distriktet Cu Chi finns ett område att besöka som har underjordiska tunnlar, vilka vietnameserna använde under kriget. Vissa av tunnlarna är 100 meter djupa!

Som besökare går man ner i anpassade tunnlar där man kan gå med böjd rygg, de är svagt upplysta och en guide är med dig nästan hela tiden.

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-10

sevardheter-ho-chi-minh-travelgrip-11Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen