Finmiddag på La Petite Maison i Miami

Den som befinner sig i de centrala delarna av Floridas skönaste stad Miami har möjlighet att äta hur god, och dyr, mat som helst. Matscenen växer konstant och det finns hela världens kök samlat på liten yta. Längtar man efter europeiskt käk kan man äta finmiddag på La Petite Maison i Miami Downtown. Men det kostar aningen mer än motsvarigheten i Frankrike.

Finmiddag på La Petite Maison i Miami

La Petit Maison är en restaurangkedja som finns på flera platser världen över. Inriktningen är europeisk men främst fransk, som namnet avslöjar. Miami-restaurangen är den första man öppnade i USA efter att ha etablerat konceptet i London och Dubai. Numera finns den också i Hong kong.

Servicen är exemplarisk och servitörerna kan sin sak. Vinlistan är stor så det finns garanterat ett vin som passar. Miljön är fin och det går en lång bar längs med en del av stället, bakom vilken kökspersonal jobbar för glatta livet. Uteserveringen är fin och smyckad med gröna häckar och palmer.

Rätterna ska spegla maten vid Medelhavet i regionen Cote d’Azur i Frankrike. Det vill säga rivieran. Det finns skaldjur, fisk, kött och pastarätter att välja bland.

Pris: förrätter 8-24 USD, varmrätter 20-78 USD kr, sides (potatis etc) 8 USD – före moms och exklusive dricks. Man lägger dricks beroende på hur man uppskattade servicen; 18-22% påslag på notan indikerar att man varit mycket nöjd.

Adress: 1300 Brickell Bay Drive

Boka bordlpmlondon.co.uk/miami/reservations/

Läs också: 10 måsten i Miami

KARTA

Rulla till toppen