Flyga till kontinenten och hyra bil på plats

Stick iväg på en roadtrip i Europa utan att bila hela vägen från Sverige. Det är oslagbart att flyga till kontinenten och hyra bil på plats, jag lovar. Roadtrip är mitt vanligaste sätt att resa och uppleva närområden. Det är ibland även aktuellt när jag åker på en cityweekendresa. 

Att flyga till kontinenten och hyra bil på plats 

Ur ett flygplan ser man landskapet medan man i en bil kan se detaljer och känna dofter. Man kan enkelt stanna för att utforska och fotografera. 

Planera rutten smart med boenden efter vägen och se till att du på hemresedagen kommer i tid till flyget och inte riskerar att fastna i bilköer.

Om flyget istället är försenat kan det hända att du får veta det i god tid och därför kan lägga om planen något. Det är bra att hålla koll vad som gäller för dig som resenär, kolla upp aktuella EU-regler. Större förseningar kan innebär att du får ersättning från flygbolaget. Att driva ett sådant ärende gör man antingen direkt med flygbolaget eller genom en mellanhand som Flightright. Det senare är smidigt för dig som inte riktigt orkar lägga tid på att ha en dialog med flygbolaget.  

Hyr bil online eller på plats och se till att ha bilkartor till hands. Google Maps kan räcka långt. En roadtrip i flera länder innebär generellt inga problem inom EU.

 

ROADTRIP I CENTRALA TYSKLAND

Mysiga städer med ölhallar och magnifik vinregion

Söder om Frankfurt längs med Rhenfloden ligger vinregionen Pfalz, den näst största till yta i Tyskland. Även kallat Tysklands Toscana. Rödvinerna är fantastiska!

I Karlsruhe, Worms och Grünstadt äter och dricker man med fördel på ett bryggeri med servering, Brauhaus. De serverar enkel men mättande tysk mat. 

Städerna är mysiga och perfekta att strosa i. Katedralen i Worms kan vara ett av Tysklands finaste exempel på romansk arkitektur.

ROADTRIP I NORDÖSTRA SPANIEN & SYDÖSTRA FRANKRIKE 

Från Barcelona till Andorra i Pyrenéerna kombinerat med strandhäng och vinprovningar i Languedoc

Att flyga till och från Barcelona är smidigt, flygplatsen är lagom stor.

På ungefär tre timmar med bil når man Andorra la Vella, i bergskedjan Pyrenéerna. Detta furstendöme gränsar mot Spanien och Frankrike. I Andorra är det förmånligt att shoppa, i och med att det är helt skattefritt. Men läs på om regler för införsel i EU. 

Tre till fyra timmar nordost når man franska vinregionen Languedoc. Passera den medeltida byn Carcassonne som är helt insluten i en fästning som påbörjades under romartiden. Stanna till på vingårdar i detta till ytan världens största vinregion. Slutligen sola och bada på  kusten där stränderna har finkornig sand.

1 reaktion på ”Flyga till kontinenten och hyra bil på plats”

  1. Pingback: Resa i vinregionen Pfalz i Tyskland - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen