Helgresa till Göteborg

I vårt avlånga land finns mängder av härliga ställen att upptäcka, och kanske återupptäcka. Det är för en Stockholmare smidigt att satsa på en helgresa till Göteborg, med snabbtåg kommer man fram på tre timmar och det kan räcka att spendera endast en natt i Göteborg beroende på vad man är ute efter att göra.

TravelGrips helgresa till Göteborg 2019

I augusti 2019 åkte jag ner en fredag morgon med tåg och återvände med kvällståg på lördagen. Under dessa två dagar hann jag med följande;

 • AW på Tyska Bron
 • Skaldjursbuffé på Fiskekrogen
 • Fashionalba drinkar på Dorsia
 • 4 häftiga åk på Liseberg
 • Häng på ölhak
 • Lunch på saluhallen

Göteborg är promenadvänligt och inte så utspritt som Stockholm, vilket gör att man med fördel kan gå överallt. Liseberg ligger i den yttersta kanten och det tar därför omkring 30 minuter att gå från centralstationen till Liseberg.

FREDAG I GÖTEBORG

Baren på Tyska bron i de centrala delarna av Göteborg löigger fint till mitt på bron över den norra kanalen. Vid fint väder kan man sitta på deras öppna uteservering. Under AW (c:a kl 16-20) erbjuds vin och öl för 49 kr / glas. Här serveras annars även frukost, lunch och lite matigare saker som pizza för den hungrige.

Läs också: Restaurangtips i Göteborg

Det finns ett flertal riktigt goa barer i Göteborg. Under detta besök begav jag mig på rekommendation till Dorsia hotel för ett par drinkar. De har en mycjet speciell och färgrik inredning här och servicen håller hög klass. Drinkutbudet är stort och allt mycket gott! Adress: Trädgårdsgatan 6

ANDRA BARER:

 • Stranger – Kungstorget 14
 • Barabicu – Rosenlundsgatan 4
 • Steampunk – Kungsgatan 7A
 • Riverton Skybar – Stora Badhusgatan 26
 • Bon bon – Stampgatan 2
Det röda huset är Dorsia

LÖRDAG I GÖTEBORG

Den som älskar karuseller beger sig till Liseberg och det är bra att hänga på låset.

Det går ett flertal spårvagnar mellan centrum och Liseberg, bland annat den gamla Liserbergslinjen. Biljett köper man ombord och betalar med kontanter eller Swish, 25kr per vuxen, alternativt det lokala busskortet.

Parken öppnar kl 11 (slutet av augusti) och attraktionerna startar lite löpande på förmiddagen. Från kl 12 kan man i stort sett sätta igång med åkandet, tillsammans med en mängd andra besökare. Kötiderna till de mest populära attraktionerna går snabbt upp till 45 minuter. Jag rekommenderar att köpa biljetter online innan besölket, på så vis får man Fast Pass under specifika klockslag till fyra attraktioner man själva väljer.

Lisebergs söta hus

Öl-älskare beger sig sedan lämpligen till Lagerhuset för riktig Tjeckisk öl (Tankovna). De har en stor uteservering sommartid med Boulebanor intill. Läget invid hamnen är häftig och faktiskt väldigt lugn på helgerna. Lagerhuset är annars kä’nt för sina schnitlzar. Adress: Heurlins Plats 1

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

3 reaktioner på ”Helgresa till Göteborg”

 1. Pingback: Militär och armémuseum i Sverige - TravelGrip

 2. Pingback: Smarrig skaldjursbuffé på Fiskekrogen i Göteborg

 3. Pingback: Skaldjursbuffé på Fiskekrogen - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen