Resguide till Key Largo i södra Florida

I ögruppen The Keys finns ett flertal besöksvänliga ställen, de flesta känner ju till Key West. Men många missar den största ön som man når allra först. Key Largo i södra Florida är den största av Florida Keys och här är perfekt att vistas man vill ha mycket lugn och ro. 

Key Largo lockar inte lika många besökare som Key West och är därför betydligt lugnare. På gatorna i Key West är trångt om kvällar och nätter, och det finns många uteställen i jämförelse med Key Largo. Jag bodde i en central del av Key Largo under mitt senaste besök och stördes aldrig av oljud kvälls- och nattetid, vilket var ypperligt då jag spenderade en weekend här för att vila.

Resguide till Key Largo i södra Florida

Invånarantalet ligger på cirka 10 000 personer så här finns många butiker som man hittar i övriga USA. Apotekskedjan Walgreens, fiket Starbucks, snabbmatsstället Burger King hör till klassikerna. Därtill finns mindre souvenirbutiker, restauranger, fik och matbutiker. Som turist finns flera roliga aktiviteter, framförallt åker många på chartrad fiskeresa och dykutflykter i reven i närheten.

 

Vägen mellan fastlandet och ögruppen

Vägen från halvön Florida till öarna är fin men övergår till att vara enbart en fil per riktning en ganska lång sträcka, så planering för att slippa bilköer är bra. I normal biltrafik beräknas det ta omkring en och en halv timme från Miami till Key Largos mitt.

Väl framme på Key Largo i södra Florida frodas palmerna

Key Largos mellersta och centrala del

I de centrala delarna, precis där alla på väg mot Key west passerar, finns ett flertal hotell, restauranger och butiker. Jag valde att stanna här över ett nyår för att få en lite lugnare semester jämfört med om man övernattar i Key West. Key West lockar både utlänningar och amerikaner över långhelger och hotellpriserna är skyhöga.

Med utgångspunkt i de mellersta delarna av Key Largo kan den äventyrssugne sysselsätta sig med massor av roliga aktiviteter. Framförallt vattenaktiviteter såsom snorkling och dykning är populära på Key Largo i södra Florida.

Bland annat allt detta kan du göra i Key Largo:

 • Snorkla bland korallrev
 • Dyka bland rev och ett sjunket fartyg
 • Paddla kajak
 • Fiska
 • Hyra Jet-ski
 • Åka på dag- eller kvällskryssning
 • Se solnedgång på land eller från båt
 • Se delfiner
 • Se alligatorer
 • Se pelikaner

BOENDEN PÅ KEY LARGO

Det finns allt från tvåstjärnigt till femstjärnigt boende på Key Largo. Jag övernattade på Holiday Inn vilket var mest likt ett gammalt motell än ett hotell och skulle säga att de förtjänar max två stjärnor och inte tre som de har.

 • Holiday Inn *** (motell) med stort poolområde med tillhörande tikki-bar som har öppet mellan kl. 11.00 till 22.00.
 • Key Largo Bay Marriott Beach Resort *** är en stor resort som har både poolområde och en egen liten strand. En av få stränder på Key Largo.
 • Playa Largo Resort & Spa, Autograph Collection **** är ett gigantiskt område som har året runt-öppen utomhuspool, bubbelpool, grillplatser, tillgång till en liten strand och vattensportanläggningar.
 • Courtyard by Marriott *** med litet poolområde intill småbåtsmarinan där man kan lägga till mot en avgift.
 • Marina del Mar *** med trevlig utsikt mot kanalen och har ett litet poolområde. Ligger intill marinan med plats för småbåtar. Härifrån går Dyk- och snorklingsutflykter till John Pennekamp Coral Reef State Park och Marine Sanctuary två gånger varje dag. Restaurangen Skippers Dockside ligger i anslutning till boendet.
 • Waterside Suites *** ligger intill kanalen och kajen och har balkonger mot vattnet.
 • Bayside Inn *** är ett enklare boende men det har en egen liten strand och liten pool. Ligger intill restaurangen Snook’s.
Småbåtsmarinan i Key Largo i södra Florida
Holiday Inn dubbelrum

MIDDAG PÅ SHARKEY’S PUB 

Sharkey’s har en skön stämning och har sittplatser utomhus och inomhus, fördelat i två våningsplan. Här kan man se sport på TV, spela biljard och dart som aktivitet.Man beställer med fördel in fler smårätter att dela på i sällskapet. De har öppet från morgon till sen kväll, de stänger vanligen runt midnatt.

Adress: 522 Caribbean Drive

MIDDAG PÅ DIGIORGIO’S CAFE 

Som avbrott från all seafood finns en italiensk restaurang som är trevligt inrett. Rätterna kostar omkring 15-20 USD.

Adress: 99530 Overseas Highway – intill vägen som fortsätter mot Key West

 

KEY LARGO CONCH HOUSE 

Fisk- och skaldjursrestaurang som serverar lokala specialiteter såsom conch fritters. Conch är nationalmaten i Bahamas och är skaldjur som har en konsistens som bläckfisk. Conch House serverar frukost, lunch och middag.

Adress: 100211 Overseas Highway

 

LUNCH & MIDDAG PÅ SKIPPERS DOCKSIDE

Med läget intill småbåtsmarinan har uteserveringen trevlig utsikt. Både ute som inne finns bar och flera TV för att titta på sport. Inomhus kör man med AC så fort det är omkring 25 rader ute, dessvärre är det några grader för kallt i mitt tycke (18 grader) så jag uppskattade verkligen uteserveringen. Skippers har öppet hela dagen från lunchtid till sen kväll.

Adress: 528 Caribbean Drive

NYÅRSFIRANDE PÅ SNOOK’S BAYSIDE 

Med stor restaurang och tikki-bar och läget mot lagunsidan av havet så lockar detta ställe många alla kvällar i veckan eftersom solen går ner på den här sidan av ögruppen. Snook’s egna pir är supermysig att strosa ut på.

Adress: 99470 Overseas Highway – man åker/går ner en bit från den större vägen

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

2 reaktioner på ”Resguide till Key Largo i södra Florida”

 1. Pingback: Senaste tipsen om Rom - TravelGrip

 2. Pingback: Roadtrip på The Keys - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen