Lista med fantasiresor

Många har resedrömmar och det gäller även undertecknad. Här finner du en lista med fantasiresor till många av världens hörn och tips på hur dessa kan bli till verklighet. Det är nämligen inte omöjligt att uppfylla sina fantasier bara man har en plan och tålamod på vägen mot målet.

TravelGrip-lista-med-fantasiresor

Lista med fantasiresor

Det kan vara en ren fantasi att kunna besöka vissa resmål medan andra destinationer är lite enklare att göra verklighet av. Länge ned finner du tips på hur man kan se till att en fantasiresor blir till verklighet.

 • Franska Polynesien – den ultimata fantasiresan för min del, i ögruppen finns välkända Bora Bora med de välkända Bungalowerna på pålar mitt i det turkosa havet gör det möjligt att ta ett morgon- kvälls- och nattdopp och njuta av naturens lugn och skönhet. Inspireras av ö-livet i boken Raroia, den lyckliga ön av Bengt Danielsson (kolla antikviteter).
 • Fiji – väldigt exotiskt och vacker, spana bara in alla bilder som går att se på sökordet Fiji. Placering på andra sidan jorden gör att man behöver ha både tid, tålamod och pengar för att göra verklighet av resa hit.
 • Hawaii – klassiskt resmål för smekmånadsresor och populärt bland amerikaner. Dock är öarnas placering väldigt avlägsen från Sverige och en resa till Hawaii må vara möjlig att genomföra men kräver en hel del tid för resande och därmed tålamod.

 • Iran – en del av antika Persien som har några av världens äldsta kulturarv och handelsstäder längs Sidenvägen där handelsresande köpte silke, mattor och andra lokalproducerade textilier på sin väg mot Centralasien och Indien.
 • Indien – detta mångsidiga land har mer än kaotiska storstäder att erbjuda men i och med skräcknyheter om våldtäkter av ensamresande kvinnor och därtill magsjuka bland de flesta resenärer så är jag rätt avskräckt och inväntar gärna ”bättre tider” för att besöka denna färgsprakande nation.
 • Machu Pichu i Peru – ryktet går att ruinerna och området Machu Pichu håller på att bli nedtrampat på grund av den ökande turismen och därmed vill jag uppleva denna mystiska plats innan det, mot förmodan, blir förbjudet att besöka platsen.

SriLanka-tropiska-djungel-TravelGrip

 • Sri Lanka – en tropisk och kuperad ö som satsar alltmer på turismen trots att man även här har haft bekymmer med mäns negativa synvinkel av kvinnor och att västerländska kvinnor därmed inte bör resa ensamma. Detta till trots kan här upplevas kanske den vackraste tågresan i världen och västerlänningar lär sig gärna surfa på öns coola stränder.
 • Tanzania – med närhet till både safarimöjligheter, Kilimanjaro och Zanzibars stränder tror jag att denna del av Afrika är mycket givande att besöka.

Läs också: Boka och Planera Resor

Udzungwa-berg-tanzania-TravelGrip (2)

Få råd med fantasiresor

Mina grundtips är alltid att boka allt separat och inte boka en paketresa om det är så att man vill få ner priserna på resor och det är min utgångspunkt nedan. Men om det är viktigare att ha avbokningsmöjligheter och annat som följer med paketreselagen så är det att rekommendera att boka allt via en arrangör såsom en charterresa.

 1. Planera – var seriös och realistisk när du börjar planera att resa till en fantasidestinaton. Det kommer att kräva beslutsamhet och åtaganden för verkställa planen. Planera för den fantasiresa du verkligen vil prioritera för denna kommer du troligen aldrig kunna sluta drömma om.
 2. Research – ta reda på så mycket du kan om destinationen, allt från flygresor till resmålet, boenden och uppgifter kring matställen för att få en bild av hur mycket resan kan komma att kosta. Ta också reda på vilken årstid som är mest lämplig för besök och notera (och spara) det antal semesterdagar du behöver använda.
 3. Sparande – se till att du har det antal semesterdagar som behövs för verkställande av fantasiresan och börja spara pengar. Enligt min erfarenhet är det bäst att köpa flygresan så tidigt som möjligt, reguljärbiljetter släpps vanligen ett år före avresedatum så håll koll på detta och spara till flygbiljetten månadsvis tills dess det är dags att köpa. Börja också spara pengar till boende om det finns risk att detta kommer att kosta mycket.
 4. Ansök om semester – lägg in om semester den period du anser passar dig bäst och som överensstämmer med tillgänglighet på destinationen. Försök se till att få godkännande av semesteransökan innan du köper flygbiljett.
 5. Köp av flyg – med denna åtgärd så har du betalat av stora delar av kostnaden för fantasiresan och kan böja boka boenden utifrån de datum du bokat flyget. En köpt flygbiljett går sällan att ångra men kan gå att ändra gällande datum mot en extrakostnad.
 6. Boka hotell som går att omboka eller avboka – i ett första skede är det bra att boka upp boende för hela vistelsen även om man inte har läst på ordentligt ännu eller bestämt sig för vart man vill bo. Med avbokningsbara alternativ kostar det inget att förboka eller att ångra sig.
 7. Boka hotell som betalas i förskott – ett alternativ för den som inte vill betala allt på plats, det går på vissa hotell och särskilt dyrare sådana där de vill säkra full beläggning. Avbokning och återbetalning kan dock vara svårt att få till.

Annons:

Rulla till toppen