Sevärda Köln i Tyskland

Funderar du på att åka iväg på en weekend men vet inte vart? Slå till på sevärda Köln i Tyskland, staden är charmig och stoltserar med egen öl; Kölsch enligt gammal tradition. Här utlovas god tysk husmanskost, mycket bra shopping och inom centrum gångavstånd till allt!

Sevärda Köln i Tyskland

Staden Köln, på engelska Cologne, är en i mängden av tyska städer som bombades hårt under Andra Världskriget. Detta till trots stod sig den kända Domkyrkan med relativt små men efter kriget men mycket annat har fått restaurerats och reparerats. Därför är staden, såsom är fallet med Berlin, uppbyggd av en hel del fyrkantiga betonghus från 50 och 60-talet. Men… Det finns en del av Gamla Stan kvar med sina karakteristiska kullerstenar och smala färggranna hus, i dessa går att finna pubar, klubbar, kebabställen och restauranger i överflöd.

 • Kölnerdomen är en katedral i gotiskt stil uppförd mellan 1248 – 1889 och är sannerligen mäktig att skåda. Placerad mitt i city och med tågstationen bakom sig så lär det vara ett av de första historiska riksmärken man ser som besökare i denna stad.
 • Chokladmuseum ligger vackert till i Rhen-floden. Det är ett populärt tillhåll för barnfamiljer.
 • Rathaus (Rådhuset) mitt i city är en häftig gotisk byggnad.
 • Shoppinggatan Schildergasse som stoltserar med tyska varuhuset Galeria Kaufhaus, Peek & Cloppenburg och C&A. Därtill såklart en mängd fristående butiker.

Sevärda-Köln-i-Tyskland-TravelGrip

Läs också: TravelGrips stora Berlinguide

Köln-centrum-spårvagn-TravelGrip
Spårvagnnätet är utbrett i och omkring Köln

Köln-tågstation-Tyskland-TravelGrip

 

Domkyrkan-i-Köln-Tyskland-TravelGrip
Sevärda Köln i Tyskland har en mäktig katedral

Köln-Domkyrkas-insida-TravelGrip

Köln-centrum-shoppinggata-TravelGrip
Shoppinggatan i centrum

 Köln-cntrum-torget-Heumarkt-TravelGrip

Matställen i Köln

Nog finns det internationella restauranger i Köln, och en hel del pizzerier och Döner Kebabställen men den tyska husmanskosten är den mest populära hör och det märks tydligt på restaurangutbudet. De anrika restaurangerna brygger alla sin egen öl, och om ölen är bryggd i Köln får den kallas Kölsch. Samtliga serverar Kölsch i mindre glas, 20 cl, åt gången och glasen byts ut löpande under kvällen fram tills dess du placerar ditt glasunderlägg ovanpå glaset.

Nedan listas genuina tyska krogar som är packade alla helger på året:

 • Peters Brauhaus. Adress: Mühlengasse 1
 • Gilden im Zims. Adress: Heumarkt 77
 • Herings im Martinswinkel. Adress: Fischmarkt 9
 • Haxenhaus. Adress: Frankenwerft 19

 

Kölns-karaktäristiska-byggnader-TravelGripKöln-gamla-stad-TravelGrip

Haxenhaus-Köln-TravelGrip

Aktiviteter på Rhen-floden

Förutom att besöka Chokladmuseum och äta sötsaker finns det såklart kryssningar man kan ta på denna stora flod. Bland annat kan man ta sig till grannstaden med båt. Vissa kvällar i månaden anordnas temakryssningar och partykryssningar!

floden-Rhen-genom-Köln-TravelGrip

Promenadstråk-längs-Rhen-Köln-TravelGrip

Chokladmuseum-Köln-TravelGrip

Boenden i Köln

Det finns många hotell och andra typer av boenden att välja bland i Köln, både i innerstaden men också strax utanför. Stadens inre delar har korta avstånd till sevärdheter men om man bor ännu längre bort finns bra kommunikationer med tunnelbana.Booking.com

Annons:

3 reaktioner på ”Sevärda Köln i Tyskland”

 1. Pingback: Mirta

 2. Pingback: Upplev Tysk kultur i Düsseldorf - TravelGrip

 3. Pingback: Sommarens alla resor och restips samlade

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen