Ölprovning hos Blue Point på Long Island

Det är en populär plats Blue Point Brewery, ölen talar sitt tydliga språk. Dryckerna är goda och stämningen festlig, hit kommer både vuxna och barnfamiljer eftersom lokalen är stor och man hänger uppsluppet. Under sommarhalvåret hålls livespelningar på helgerna i det fall du vill ha riktig amerikansk feeling. Kör en ölprovning hos Blue Point på Long Island om du har vägarna förbi under ett New York-besök.

Ölprovning hos Blue Point på Long Island

Vid mitt besök i maj 2024 hade jag turen att få provsmaka 3 olika ljusa öler (mina favoriter) som ”flights” helt kostnadsfritt. Jag skippade att testa deras Toasted Lager eftersom den finns på kran på en hel del ställen över hela New York så jag hade redan avnjutit den fina ölen.

De tre jag hade lyxen att prova finns inte för distribution till barer utan bara på kran på bryggeriet, varav en av dem därtill går att köpa på burk. Deras variant av Pilsner var bra, och en tysk Bock mycket bra.

ölprovning hos blue point

Förutom dryck så erbjuder köket ostron från Great South Bay, en varierad barmeny som inkluderar veganska och vegetariska alternativ och månatliga specialerbjudanden utformade för att passa perfekt med våra öl som för närvarande finns på fat.

På onsdagar och torsdagar kostar en stor stark 6 dollar då de kör ”All day Happy Hour”, ordinarie pris är omkring 9$.

Se öppettider på hemsidan

Hitta hit: Patchogue, NY

 

Blue Point brewery på JFK flygplats

Inte bara vid Blue Point långt ut på Long Island kan man testa det lokala ölet, in i det sista går det att avnjuta bryggeriets flytande guld på den internationella flygplatsen JFK, Terminal 4. Bon voyage!

bar på jfk flygplats

Rulla till toppen