Resa med liten budget

Att resa behöver inte tömma plånboken. TravelGrip, insatt i resebranschen, delar nu sina bästa tips och tricks för att hitta billiga resor. Med denna expertis kan du upptäcka fantastiska resmål till fantastiska priser.

Att resa med liten budget är en önskan många har, och alla vet vi att det kan vara en utmaning att hitta prisvärda alternativ. Men med omfattande erfarenhet och relationer inom branschen följer här tips som kan gynna dig som reser på en budget. Genom att använda sig av smarta strategier och verktyg kan du spara pengar samtidigt som du får resa till spännande destinationer. En begränsad budget behöver inte betyda att du måste kompromissa med dina resor. Med rätt kunskap och planering kan man nå fantastiska platser till otroliga priser.

Resa med liten budget

TravelGrip rekommenderar följande tips för att förverkliga resor med liten budget:

  1. Flexibla resdatum: Var flexibel när det gäller resdatum och destinationer. Ibland kan det vara betydligt billigare att resa under veckan istället för under helgen.
  2. Flexibla destinationer: Utforska mindre kända resmål som kan erbjuda fantastiska upplevelser till ett bråkdel av priset. Ibland kan det inom reguljärflygen vara bra att kolla vart flygbolagen flyger mest och oftast, dessa destinationer går ofta att köpa till fyndpris. Välj destinationer som har en ”billigare” valuta än kronan, i Euro-länder, UK och USA är allt just nu väldigt mycket dyrare för svenskar än för ett par år sedan.
  3. Boka i förväg: Att boka resor i god tid i förväg ger betydande besparingar, bortsett Charterbolagens ”sista minuten”. Genom att vara ute i god tid kan man få tillgång till olika erbjudanden och kampanjer. Långt i förväg har flygbolagen mängder av flygstolar till försäljning som de vill fylla, ju närmare avresedatumet desto högra pris eftersom planet till stora delar vanligen redan är bokat.
  4. Använd prisjämförelsesidor: Utgå inte från det första priset du ser, utan gör en grundlig sökning på prisjämförelsesidor. Det finns många webbplatser som kan jämföra priser från olika resebyråer, flygbolag och paketreseföretag, vilket hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet. T.ex Momondo har en sida för budgetvänligt sök.
  5. Prenumerera på nyhetsbrev: Många resebolag, resebyråer och flygbolag erbjuder exklusiva erbjudanden och kampanjer till sina prenumeranter, anmäl dig till deras nyhetsbrev för att ta del av dessa.
  6. Sociala Medier: Flygbolag och hotellkoncerner kan också erbjuda erbjudanden och kampanjer till sina följare eller till de som börjar följa dem.
  7. Medlemserbjudanden hos partners: Flygbolag och researrangörer har ofta samarbeten med andra partners som har konsumenter knutna till sig. Till exempel kan du se om det kreditkort du har samarbetar med resebolag och ifall de har aktuella kampanjer. Vanliga kreditkortsaktörer som är aktiva inom resor är Mastercard (t.ex SAS Eurobonus med SEB eller American Express) American Express och Diners Club.
  8. Bonuskort hos flygbolag: I stort sett alla flygbolag har egna bonussystem med medlemserbjudanden. Det är kostnadsfritt att ingå medlemskap och börja samla poäng. Poäng används på lite olika sätt men innebär vanligen att man kan boka en res för Poäng istället för eller ihop med pengar som betalmedel. Ju fler resor med valt bolag ger fler poäng, så detta tillvägagångssätt för att få ner flygpriset tar lite tid.
  9. Boende: Välj framförallt ett boende med möjligheter till måltider på rummet. Det kan räcka med tekokare och kyl för vissa, medan andra vill ha en kokvrå. På detta sätt sparar man många kronor på måltider.
  10. Lång restid: Med flera byten eller genom att resa med buss eller tåg kan själva kostanden för att ta sig från A till B bli otroligt mycket lägre jämfört med det snabbaste alternativet.

De billigaste länderna i Europa

Semestrar billigast gör vi i Nordmakedonien, Polen, Tjeckien, Bulgarien, Ungern, Montenegro, Serbien, Lettland, Spanien och Portugal.

Bortanför Europas gränser toppas listan av Indien, men även Tunisien som inte är alltför långt bort från oss är prisvärt, liksom Egypten och Marocko.

Läs också: De 10 billiga skidorter i Europa för dig med en budget

etretat klippan frankrike
Étretat i nordvästra Frankrike
Rulla till toppen